18 Ocak 2014 Cumartesi

PARCA CIKOLATALI MUFFIN



Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Çok iri parçalara bölünmüş bitter çikolata 
Yapilisi
  • Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yoğurt ve yumurtayı ekleyip karistirin.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Iri parçalara bölünmüs çikolatayı da ekleyin ve karıştırın.
  • Muffin kağıtları döşediğiniz, muffin kalıbınıza hamurdan paylaştırın. Ben uzerlerine cok az miktarda hindistan cevizi serptim. Cok guzel bir koku verdi.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pisirin. Kurdan testi ile pisip pismedigini kontrol edin
AFIYET OLSUN...

NOT : Bu ölçülerden cok fazla muffin çıkıyor. Fazla olanları  buzdolabı poşetine koyup, ağzını sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Ya da benim gibi yarim olcu yapabilirsiniz.

Tarif : Ufuk Mutfakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)