Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- Çok iri parçalara bölünmüş bitter çikolata
Yapilisi
- Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yoğurt ve yumurtayı ekleyip karistirin.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Iri parçalara bölünmüs çikolatayı da ekleyin ve karıştırın.
- Muffin kağıtları döşediğiniz, muffin kalıbınıza hamurdan paylaştırın. Ben uzerlerine cok az miktarda hindistan cevizi serptim. Cok guzel bir koku verdi.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pisirin. Kurdan testi ile pisip pismedigini kontrol edin
AFIYET OLSUN...
NOT : Bu ölçülerden cok fazla muffin çıkıyor. Fazla olanları buzdolabı poşetine koyup, ağzını sıkıca bağladıktan sonra buzdolabında 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Ya da benim gibi yarim olcu yapabilirsiniz.
Tarif : Ufuk Mutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)