18 Ocak 2014 Cumartesi

JULYEN SALATA


Malzemeler

  • 1/2 kilo havuç 
  • 1/2 kilo kabak 
  • 8,10 tane kornişon turşu 
  • Yarim kutu mısır 
  • Yarim kutu capari 
  • 8,10 tane konserve mantar  
  • Yarim demet dereotu 
  • 1,2 tane közlenmiş kırmızıbiber 
  • Tuz
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • Sosu icin;
  • Yarim kase yogurt 
  • 2-3 corba kasigi mayonez 
  • tuz
  • 1/2 limon suyu 
  • kuru nane 
Yapilisi
  • Havuç ve kabağı jülyen (kibrit çöpü boyunda ve kalınlığında) doğrayin.İkisinide ayrı ayrı 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafif diri kalacak şekilde soteleyin.
  • Çukur bir kaba alıp soğumasını bekleyin.
  • İçine doğranmış halka doğranmış kornişon turşu ve kırmızıbiber,mantar,dereotunu koyun. Mısır ve capariyi ekleyin.
  • Bir başka kasede tüm sos malzemesini karıştırıp bu sebzelerin üzerine dökun ve sebzeleri ezmeden karıştırin.
  • Bir iki saat dolapta bekleterek daha sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT : Tarifin orjinalinde dilimlenmis yesil zeytin de bulunmaktadir. Ayrica sosunda yarim corba kasigi tozseker vardir. Ben eklemedim siz isterseniz ilave edebilirsiniz...

Tarif : Birsence

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)