Malzemeler
- 1/2 kilo havuç
- 1/2 kilo kabak
- 8,10 tane kornişon turşu
- Yarim kutu mısır
- Yarim kutu capari
- 8,10 tane konserve mantar
- Yarim demet dereotu
- 1,2 tane közlenmiş kırmızıbiber
- Tuz
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Sosu icin;
- Yarim kase yogurt
- 2-3 corba kasigi mayonez
- tuz
- 1/2 limon suyu
- kuru nane
Yapilisi
- Havuç ve kabağı jülyen (kibrit çöpü boyunda ve kalınlığında) doğrayin.İkisinide ayrı ayrı 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafif diri kalacak şekilde soteleyin.
- Çukur bir kaba alıp soğumasını bekleyin.
- İçine doğranmış halka doğranmış kornişon turşu ve kırmızıbiber,mantar,dereotunu koyun. Mısır ve capariyi ekleyin.
- Bir başka kasede tüm sos malzemesini karıştırıp bu sebzelerin üzerine dökun ve sebzeleri ezmeden karıştırin.
- Bir iki saat dolapta bekleterek daha sonra servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Tarifin orjinalinde dilimlenmis yesil zeytin de bulunmaktadir. Ayrica sosunda yarim corba kasigi tozseker vardir. Ben eklemedim siz isterseniz ilave edebilirsiniz...
Tarif : Birsence
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)