19 Ocak 2014 Pazar

PORTAKALLI SUTLU IRMIK TATLISI


Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet vanilin
Yapilisi
  • Tencerenin içerisine vanilinler hariç bütün malzemeyi koyun.
  • Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya başlayınca vanilinleri ekleyerek 2-3dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • İsterseniz büyük bir borcamı su ile ıslatıp kaynayan irmik tatlısını borcama dökebilirsiniz veya tarifin orjinalindeki gibi ( bence de super fikir ) küçük kek kalıplarına pay edip oda sıcaklığında bekletip ılıyınca buzdolabına koyup soğuk olarak servis edebilirsiniz...
AFIYET OLSUN...

Tarif : Pembe Tatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)