4 Ocak 2014 Cumartesi

PATATES CANAGINDA YOGURTLU HAVUC



Malzemeler
  • 4-5 adet patates
  • 3 adet havuc
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 kase yogurt
  • 2 dis sarimsak
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
Yapilisi
  • Havuçlar rendelenir ve 2 kaşık sıvı yağda havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte sotelenip ocaktan alınır. Biraz soguduktan sonra sarimsakli yogurt ile karistirilir.
  • Patateslerin kabukları soyulup haşlandıktan sonra soğuması beklenmeden ilk sıcağı çıkacak ve pütür kalmayacak şekilde ezilir. ince kiyilmis maydanozlari da ekleyip, en son icerisine baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Patateslerden limon buyuklugunde parcalar alinarak el icinde yuvarlanir ve canak sekli verilir.
  • Yogurtlu havuclar canaklarin icine doldurulur. Arzunuza gore susleyebilirsiniz...

AFIYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)