Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 3 adet havuc
- 7-8 dal maydanoz
- 1 kase yogurt
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi siviyag
- pulbiber
- karabiber
- tuz
- Havuçlar rendelenir ve 2 kaşık sıvı yağda havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte sotelenip ocaktan alınır. Biraz soguduktan sonra sarimsakli yogurt ile karistirilir.
- Patateslerin kabukları soyulup haşlandıktan sonra soğuması beklenmeden ilk sıcağı çıkacak ve pütür kalmayacak şekilde ezilir. ince kiyilmis maydanozlari da ekleyip, en son icerisine baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Patateslerden limon buyuklugunde parcalar alinarak el icinde yuvarlanir ve canak sekli verilir.
- Yogurtlu havuclar canaklarin icine doldurulur. Arzunuza gore susleyebilirsiniz...
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)