6 Ocak 2014 Pazartesi

TIRAMISU



Malzemeler
  • 2 katli pastaban
       Kremasi icin,
  • 3,5 su bardagi sut
  • 2 cay bardagi toz seker
  • 1 cay bardagi un
  • 2 adet yumurta sarisi
  • 2 tatli kasigi misir nisastasi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket mascarpone
       Keki islatmak icin,
  • 1 su bardagi sicak su
  • 1 yemek kasigi neskafe
  • 1 tatli kasigi toz seker
       Susleme icin,
  • Desenli cikolata transfer jelatini
  • Bitter cikolata
Yapilisi
  • Oncelikle muhallebi icin; sut, un, nisasta ve yumurta sarilarini orta isidaki ateste surekli karistirarak pisirin. Karisim kaynamaya baslayinca 1 dk kadar pisirip, ocagi kapatin.
  • Muhallebi sicakken icine vanilya ve labne peynirini ekleyip, biraz karistirin. Hazirlamis oldugunuz kremayi ilinmaya birakin.
  • 1 yemek kasigi kahve ve seker ile 1 su bardagi sicak suyu karistirin ve ilinmaya birakin. Bu karisimla kek katlarini cok olmamak kaydi ile islatin.
  • Ilk kek katina hazirlamis oldugunuz kremadan koyun ve hafifce kenarlara dogru kasikla ilerletin. Ikinci kek katini da kremanin uzerine yerlestirin. Kalan kremayla da pastanin her yerini kaplayin ve 1 saat kadar dolapta bekletin.
  • Susleme icin, cikolatayi benmari usulu eritin ve eritmis oldugunuz cikolatayi ( pastanin ebatlarina gore hazirlanmis ) desenli cikolata transfer jelatininin uzerine ince bir katman halinde surun. Donmasini beklemeden de pastanin etrafina yapistirin.
  • Bu sekilde en az 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Ertesi gun jelatini cikolatadan ayirabilirsiniz.
  • Servis edeceginiz zaman da, cay suzgeci ile kakao eleyin.
AFIYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Sinem, tiramisu nefis görüyor.
    Pratik olduğu için bende sık sık yaparım.
    Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)