Malzemeler
- 2 katli pastaban
- 3,5 su bardagi sut
- 2 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi un
- 2 adet yumurta sarisi
- 2 tatli kasigi misir nisastasi
- 1 paket vanilya
- 1 paket mascarpone
- 1 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi neskafe
- 1 tatli kasigi toz seker
- Desenli cikolata transfer jelatini
- Bitter cikolata
- Oncelikle muhallebi icin; sut, un, nisasta ve yumurta sarilarini orta isidaki ateste surekli karistirarak pisirin. Karisim kaynamaya baslayinca 1 dk kadar pisirip, ocagi kapatin.
- Muhallebi sicakken icine vanilya ve labne peynirini ekleyip, biraz karistirin. Hazirlamis oldugunuz kremayi ilinmaya birakin.
- 1 yemek kasigi kahve ve seker ile 1 su bardagi sicak suyu karistirin ve ilinmaya birakin. Bu karisimla kek katlarini cok olmamak kaydi ile islatin.
- Ilk kek katina hazirlamis oldugunuz kremadan koyun ve hafifce kenarlara dogru kasikla ilerletin. Ikinci kek katini da kremanin uzerine yerlestirin. Kalan kremayla da pastanin her yerini kaplayin ve 1 saat kadar dolapta bekletin.
- Susleme icin, cikolatayi benmari usulu eritin ve eritmis oldugunuz cikolatayi ( pastanin ebatlarina gore hazirlanmis ) desenli cikolata transfer jelatininin uzerine ince bir katman halinde surun. Donmasini beklemeden de pastanin etrafina yapistirin.
- Bu sekilde en az 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Ertesi gun jelatini cikolatadan ayirabilirsiniz.
- Servis edeceginiz zaman da, cay suzgeci ile kakao eleyin.
Ellerine sağlık Sinem, tiramisu nefis görüyor.
YanıtlaSilPratik olduğu için bende sık sık yaparım.
Hayırlı kandiller...