15 Ocak 2014 Çarşamba

ISPANAKLI KOL BOREGI



Malzemeler

  • 400 Gr. Ispanak
  • 3 adet yufka
  • 1 Adet  Kuru soğan
  • ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 4-5 Yemek Kaşığı Beyaz Peynir ( ezilmis )
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Kase Su
  • 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt 
Yapilisi
  • Ispanakları yapraklarını irice, saplarını ince ince doğrayın. Kumu gidinceye kadar bol su ile yıkayın, sonra elinizle iyice suyunu sıkarak bir süzgece alın ve yarım saat kadar bekleterek tüm suyunun iyice gitmesini bekleyin.
  • Soğanı minik minik, yemeklik doğrayın.
  • Ispanağa, doğranmış soğan, sıvı yağ, peynir, tuz, karabiber ve toz biberi ekleyerek, karıştırın.
  • Bir kase suya, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın.
  • Yufkayı ikiye bölün. Dar ucu size bakacak şekilde tezgaha serin. Bir fırça yardımı ile yufkaya yağlı su sürün.
  • Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı kadar alın ve minik minik parçalar halinde yufkaya serpin.
  • Dar ucundan başlayarak gevşekçe rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin. Yağlanmış tepsinin ortasına koyun.
  • Diğer ruloları bu yuvarlağın etrafına çok sıkı olmayacak şekilde sarın.
  • Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın, böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede önceden ısınmış fırında, 35-40 dk. böreğin üzeri ve altı iyice kızarıncaya kadar pişirin. 
AFIYET OLSUN...

NOT : Tarifin orjinalinde 750gr ispanak ve 5 yufka kullanilmistir. Diger malzemeler aynidir.

Tarif : Hunerli Bayanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)