YOZGAT YORESI
Malzemeler
Corba icin ;
- 6 su bardagi tavuk suyu
- 2 adet kalcali tavuk but
- 3 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi salca
- 2 yemek kasigi siviyag
- limon ve kirmizi pul biber
Hamuru icin ;
- 1 su bardagi un
- 5 su bardagi soguk su
- tuz
Yapilisi
- Hamuru yapmak icin, un soguk su ile iyice karistirilir. Tuzunu da ekleyerek ocakta kaynayana kadar karistirin.
- Topaklanmamasi icin hizli hizli karistirin ve muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
- Dilediginiz bir tepsiyi su ile islatin. Pisirdiginiz hamuru hic bekletmeden tepsiye dokerek esit bir sekilde yayin ve sogumaya birakin.
- Corbayi yapmak icin, tavuklari bir tencerede 6 su bardagi su ile haslanir. Pistikten sonra tavuklari bir kenara alarak etlerini didikleyin. Suyunu da ayirin.
- Unu rengi donene kadar kavurun. Icine yagi ve salcayi ilave ederek 1 dk kadar pisirin. Tavuk suyuna da yavas yavas ekleyin ve kaynayana kadar karistirin.
- Tuz ve biberini de katarak, didiklediginiz tavuk etlerinden ilave edin.
- Sicakken servis edin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Bu yoresel lezzeti yemesi cok farkli... Kasiginiza hamuru aliyorsunuz, corbaniza batirip bir miktar da corbadan alarak cignemeden yutuyorsunuz. Hamuru alisik olmayana cok degisik geliyor ama corbasi bildiginiz tavuk corbasi...
Tarif : Disalce
merhabalar.konyada ikamet ediyorum bu arabaşı çorbası konyanında özel yemeğidir.çorbası çok lezzetli oluyor.ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSilbu çorba çok lezzetli olur sanırım...
YanıtlaSil