6 Şubat 2014 Perşembe

ARAP ASI CORBASI

YOZGAT YORESI




Malzemeler

Corba icin ;
  • 6 su bardagi tavuk suyu
  • 2 adet kalcali tavuk but
  • 3 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi salca
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • limon ve kirmizi pul biber
Hamuru icin ;
  • 1 su bardagi un
  • 5 su bardagi soguk su
  • tuz
Yapilisi
  • Hamuru yapmak icin, un soguk su ile iyice karistirilir. Tuzunu da ekleyerek ocakta kaynayana kadar karistirin.
  • Topaklanmamasi icin hizli hizli karistirin ve muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
  • Dilediginiz bir tepsiyi su ile islatin. Pisirdiginiz hamuru hic bekletmeden tepsiye dokerek esit bir sekilde yayin ve sogumaya birakin.
  • Corbayi yapmak icin, tavuklari bir tencerede 6 su bardagi su ile haslanir. Pistikten sonra tavuklari bir kenara alarak etlerini didikleyin. Suyunu da ayirin.
  • Unu rengi donene kadar kavurun. Icine yagi ve salcayi ilave ederek 1 dk kadar pisirin. Tavuk suyuna da yavas yavas ekleyin ve kaynayana kadar karistirin.
  • Tuz ve biberini de katarak, didiklediginiz tavuk etlerinden ilave edin.
  • Sicakken servis edin. 
AFIYET OLSUN...

NOT : Bu yoresel lezzeti yemesi cok farkli... Kasiginiza hamuru aliyorsunuz, corbaniza batirip bir miktar da corbadan alarak cignemeden yutuyorsunuz. Hamuru alisik olmayana cok degisik geliyor ama corbasi bildiginiz tavuk corbasi...

Tarif : Disalce

2 yorum:

  1. merhabalar.konyada ikamet ediyorum bu arabaşı çorbası konyanında özel yemeğidir.çorbası çok lezzetli oluyor.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu çorba çok lezzetli olur sanırım...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)