21 Şubat 2014 Cuma

ET SINITZEL



Malzemeler
  • 2 parca dana biftek ( dovulerek inceltilmis )
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 bardak un
  • Tuz ve karabiber
  • Firinda Patates icin,
  • 6 adet patates
  • pulbiber
  • kekik
  • zeytinyag
  • tuz
Yapilisi
  • Patatesleri soyun ve 10-15 dk kadar suda bekletin. Cikardiktan sonra iyice kurulayin ve esit buyuklukte kesin. 
  • Patatesleri yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin. Zeytinyagi dokun. Pulbiber, kekik ve tuz ilave ederek harmanlayin.
  • 180 derece onceden isitilmis firinda pisirin.
  • Et sinitzel icin, yumurtalari cirparak tuz ve karabiber ekleyin. 
  • Galeta unu ve una da ayri ayri tabaklarda tuz ve karabiber ilave edin. 
  • Orta isinmis tavaya zeytinyag ve siviyag dokun. Eti kurulayin. Once una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayin. Kizartin. 
  • Pisen etleri patateslerle beraber 2-3 dk firinlayin ve servise hazir...
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)