21 Şubat 2014 Cuma

IZGARA SEBZE KULESI



Malzemeler
  • 1 adet kemer patlıcan
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 adet acı yeşil biber
  • 1 adet etli dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Sos icin, 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Tuz
Yapilisi
  • Havuçların ve kabakların kabuğunu alarak, verev sekilde kesin. Patlıcanları da soymadan verev sekilde kesin, acısını bırakması için biraz tuzlayıp 15 dk. bekletin. Patlıcanları bol suyla yıkayın ve beyaz kağıt havlu ile kurulayın.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Büyüklüğüne göre 4-6 parçaya ayırın. 
  • Tost makinasında veya izgara makinelerinde hazırladığınız sebzeleri ızgara yapın.
  • İsteğinize göre sebzeleri üst üste dizin. Servis tabağına yerleştirin.
  • Sosu yapmak icin, 
  • Domatesleri küçük doğrayın.
  • Zeytinyağında domatesleri soteleyin.
  • Domates salçası ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. 
  • Baharatları, kalan malzemeleri de ekleyip 3 dk. kadar ocakta pişirin.
  • Sebzelerin üzerine sıcak sıcak dökün.
  • Sebzeler sos içinde 3-4 saat kalınca daha lezzetli olurlar.
AFIYET OLSUN...

NOT : Ben bu sosun yerine evde kendi hazirlamis oldugum kislik domates konservemi kullandim.
Tarifin orjinalinde sebzeler maydanoz saplari ile baglanmisti. Sizde dilerseniz o sekilde susleyebilirsiniz. Ben baglamadigim icin adini kule olarak degistirdim :)

TARIF : Lezzetli Sanatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)