13 Nisan 2014 Pazar

FIRINDA TEREYAGLI BAHARATLI TAZE PATATES VE SOSIS



Taze Patates Icin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 tatli kasigi tereyag
  • tuz
  • Karabiber
  • Istege bagli taze feslegen
Yapilisi
  • Taze patatesleri akan su altinda fircalayarak yikayin.
  • Patatesleri kurulayarak bicak ile dibine kadar inmeden dilimleyin.
  • Kucuk bir kasede tereyag, tuz ve baharati karistirin.
  • Bu karisimi elinizle patateslerin uzerine ve icine dogru surun.
  • Onceden isitilmis 220 derece firinda iyice kizarip dilimlere ayrilincaya kadar pisirin.
  • Sicak servis edin.
Baharatli Sosis Icin Malzemeler
  • 2 adet uzun sosis
  • 1 cay kasigi tereyag
  • kekik 
  • tuz
Yapilisi
  • Sosisleri dibine kadar inmeden ince sekilde dilimleyin.
  • Kucuk bir kasede tereyagi, kekik ve tuzu karistirin.
  • Karisimi sosislerin uzerine ve iclerine dogru surun.
  • Firindaki patateslerin pismesine 10 dk kala yanlarina koyarak beraber pisirin. Eger sadece sosisleri pisiricekseniz firini 200 derece ayarlayin.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Mutfak Sirlari

Not : Tarifin orjinalinde kuru baharatlar yerine taze kekik ve biberiye kullaniliyor. Sizde isteginize gore baharat cesidini arttirip, azaltabilirsiniz. Ayrica bu tarifi aksam yemegine aperitif olarak hazirlamak isterseniz  patateslere sarimsak ve ceviz rendesi, sosislere de sarimsak rendesi ilave edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)