10 Mayıs 2014 Cumartesi

CIKOLATA DOLGULU KURABIYE


Malzemeler
  • 200 gr tereyag
  • 1 su bardagi pudra seker
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardagi un
  • Ici icin, 
  • Yarim su bardagi ( 100 ml ) sivi krema
  • 120 gr bitter cikolata
Yapilisi
  • Kremayi ocakta isitarak kaynama noktasina gelmeden hemen once kapatip icine kucuk parcalara ayrilmis cikolatalari ilave edin ve karistirin. 
  • Cikolata iyice eriyince 3-4 saat dolapta sogumaya birakin. 
  • Hamur icin, oda sicakligindaki tereyag ile pudra sekeri mikserle cirpin. Yumurta sarisi ve vanilini de ekleyip cirpmaya devam edin. En son unu azar azar ilave edip elinizle yogurun. Ele yapismayan ve yumusak bir hamur elde edince un ilave etmeyin. 
  • Hamuru strec filme sararak buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin.
  • Parmaklarinizla hamurun icini genisletin ve bir tatli kasigi cikolata kremasindan koyarak hamuru toparlayin. Uzerine de hafifce bastirip, bicakla kesikler atarak desen verebilirsiniz.
  • Yagli kagit serili tepsiye kurabiyeleri dizin ve 180 derece onceden isitilmis firinda 15-20 dk pisirin. Kurabiyelerin alti kizarmissa pismis demektir.
  • Soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serperek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Pelin Chef

        Cikolata sevenler icin super bir kurabiye :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)