12 Mayıs 2014 Pazartesi

DOMATES SOSLU, MOZZARELLALI PATLICAN




Malzemeler
  • 2 adet iri patlican
  • 1 adet orta boy sogan (kup dogranmis )
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 kg domates ( kup dogranmis )
  • 1 cay kasigi toz seker
  • 120 gr mozzarella
  • 2 dilim bayat ekmek ici
  • 100 gr rendelenmis parmesan peyniri
  • tuz, karabiber, pulbiber
Yapilisi
  • Patlicanlari alacali olarak soyun. Yarim santim kalinliginda uzun sekilde dilimleyin. Derin bir kapta yarim tatli kasigi tuz ve sirkeyi su ile karistirarak hazirlayin. Dilimlenen patlicanlari kararmamasi icin sirkeli suya koyun.
  • Genis bir tavada zeytinyagini isitin. Soganlari yumusayincaya kadar 3-4 dk soteleyin. Dilimlenen sarimsaklari da ekleyerek 1 dk daha soteleyin.
  • Arkasindan domatesleri, seker, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Domatesler kaynamaya baslayinca altini kisin ve yarim saat kadar pisirin. Gerekirse kaynar su ilave edebilirsiniz.
  • Patlicanlari sudan cikarip, iyice kurulayin. Az zeytinyag eklenmis izgara tavada iki tarafi da pisene dek 4-5 dk kizartilir.
  • Derin bir pisirma kabina sirasiyla domates sos, patlican, parmesan peyniri ve dilimlenmis mozzarella peynirini ekleyin. Butun malzeme bitene kadar bu isleme devam edin. 
  • Ekmek kirintisi ve parmesan peyniri robotta cekilir. Hazirlanan patlicanlarin en ustune her tarafina gelecek sekilde serpin. 
  • Onceden isitilmis 185 derece firinda 20-25 dk kadar pisirilir.
AFIYET OLSUN...

          Tam bir yaz yemegi, cok hafif ve lezzetli :) 

          Tarifin orjinalinde aralara taze feslegen yapraklari da eklenmisti, ben evde bulunmadigi icin kullanmadim. Ayrica sosuna da taze kekik ekleyebilirsiniz. 
Bu arada Italyan yemegi oldugu icin orjinal ismi, Melanzane Alla Parmigiana,  telaffuzu zor oldugu icinde ben ismi bu sekilde degistirdim :)

2 yorum:

  1. Patlıcanlı güzel bir lezzet olmuş, ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık gerçekten harika bir yaz yemeği sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)