5 Mayıs 2014 Pazartesi

FIRINDA ALABALIK




Malzemeler ( 2 kisilik )
  • 2 adet Alabalik
  • 3 adet patates
  • 1 adet orta boy sogan
  • 2 adet domates
  • 1 limon
  • Sosu icin, 
  • Siviyag
  • kuru nane
  • kekik
  • kirmizi toz biber
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz
Yapilisi
  • Baliklarin icini temizleyip, yikayin. Kuyruguna kadar iki parcaya kesin ama tamamen ayirmayin.
  • Patateslerin kabuklarini soyun. Domatesleri, patatesleri, soganlari ve limonu ince halkalar halinde kesin.
  • Sos icin, butun malzemeleri bir kaseye koyun ve iyice karistirin.
  • Baliklarin buyuklugune gore her bir balik icin yagli kagit kesin.
  • Patatesleri baliklarin uzunluguna gore yagli kagidin ortasina dizin. Uzerlerine sostan surun.
  • Baligi patateslerin uzerine koyun ve icini disini sosa bulayin. Iclerine sogan ve domates dilimlerini yerlestirip tekrar sostan surun.
  • Baligin diger yarisini domateslerin uzerine kapatin. En uste limon dilimlerini yerlestirin.
  • Yagli kagidi asagi ve yukaridan kapatarak uclarini da ters yonde cevirin.
  • Onceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dk pisirin. 
AFIYET OLSUN...

Tarif : ArifeTarifGerek

       Kesinlikle super bir lezzet...

4 yorum:

  1. Cok severim,eline saglik...

    YanıtlaSil
  2. sİNEM eline sağlık. Tarif ve sunum süper! Fotoğraflar çok güzel anlatmış, tarif yazmasan bile olurmuş neredeyse:))

    YanıtlaSil
  3. Bence de super bir balık tarifi elleine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Guzel yorumlariniz icin tesekkurler. iyi ki varsiniz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)