11 Haziran 2014 Çarşamba

YABAN MERSINLI MUZ DONDURMASI




Malzemeler
  • 4 adet muz
  • 125 gr taze yaban mersini
  • 2 yemek kasigi yulaf
  • 2-3 parca mango kurusu
  • Yarim cay kasigi tarcin
  • Kivam verecek kadar sut
Yapilisi
  • Mango kurularini minik parcalar halinde kesin. 
  • Yulafi ve mango kurularini kucuk bir kasede karistirin. Kenarda bekletin.
  • Muzlari 1 gece onceden soyun, dilimleyin ve bir buzdolabi posetinin icerisine koyun. Yaban mersinlerini de ayni sekilde ayri bir buzdolabi poseti icine alin ve her ikisini de derin dondurucuya koyun.
  • Ertesi gun muzlari ve yaban mersinlerini oda sicakliginda 5 dakika bekletin.
  • Guclu bir blendirin icine muzlarin yarisini ve yaban mersinlerini koyun. 2-3 yemek kasigi kadar da sut ekleyerek araliklarla calistirin.
  • Puruzsuz bir kivam aldiginda sunum yapacaginiz kaseye karisimdan paylastirin.
  • Kalan muzlari da ayni sekilde blendirda karistirin ve ikinci kat olarak kaselere ilave edin.
  • En son yulafli karisimdan serperek, tarcinla susleyin. 
AFIYET OLSUN...

Tarif : Ece Zaim 

 NOT : Tarifin orjinalinde badem sutu ve sus olarak yemis badem kullanilmisti. Ben inek sutu kullandim. Lezzet olarak gercekten tam dondurma kivaminda... Sadece cok az sekersiz gelebilir ama ozellikle cocuklar icin harika bir tarif...

8 yorum:

  1. Günaydın:)
    Malzemeleri bulabilirsem buda denenebilir.
    Sinem hanım bende size çok teşekkür ederim bu arada sayfanıza eklediğiniz için,sağolun:) Bu arada pinterest kullanıyormusunuz bilmiyorum ama sizin bazı tariflerinizi orada ''food&drinks'' panomda paylaşıyorum.Tıklayanları merak edenleri blogunuza yönlendiriyor!:) Haberiniz olsun...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Gunaydin :) Aslinda Malzemeleri kolay bulunabilen urunler, umarim bulursunuz.
    Desteklerinizle beni mahcup ediyosunuz, nasil tesekkur edecegimi bilemiyorum, cok cok sagolun :) Pinterest kullanmiyorum, acikcasi onlardan pek anlamiyorum ama sayenizde herseyi ilerleticem galiba :)
    Blogumu ilk actigimda kendim ve ilerdeki cocuklarim icin bir hatira kalsin diye dusunmustum ama artik daha da genisletilmesi gerek :))
    Bunda sizin katkiniz buyuk olucak :) tesekkur ederim, sizin gibi biriyle tanistigim icin ayrica mutluyum :))

    YanıtlaSil
  3. Bu arada izleyecilere baktim, herhangi bir sorun gorunmuyor ama neden katilamadiniz anlayamadim :( bir bilginiz varsa mutlaka soyleyin...

    YanıtlaSil
  4. Benimde ufak da olsa bir payım olacaksa ne mutlu bana çok sevindim gerçekten:)
    İpad ve normal masaüstünden baktığımda izleyiciler bölümü hata veriyor.Bende mi sorun var anlamadım.Bence bizim dışımızda birine de sorun daha sağlıklı olacaktır..
    Bu arada herşey birşeye vesile ben buna çok inanırım.Bizimde blog isimlerimizdi önce dikkatimi çeken,sonra diğer detaylarla birleşti..Mutluluk küçük şeylerde saklı,aynı burada olduğu gibi...:)
    Şimdi de kendi sayfamdan cvp yazayım:)

    YanıtlaSil
  5. Aslinda bir kac kisiye sordum bazilari yapabiliyor, bazilari yapamiyor! Anlayamadim ama bir cozum bulucaz mutlaka.
    Kesinlikle dogru bende aynen oyle dusunuyorum :) kucuk tesadufler arkasinda guzel dostluklar :)) ne mutlu bize ki kucuk seylerden mutlu olabiliyoruz :)))

    YanıtlaSil
  6. Buzlukta dondurulmus muz bekliyor ne zamandir,bir elim degmedi :)Bende yapacâktim.

    Tarif cok lezzetliye benziyor.Yapmak sart oldu :)

    Eline saglik.

    YanıtlaSil
  7. Hic kacirma derim Sule abla, hafif ve lezzetli :)

    YanıtlaSil
  8. Hic kacirma derim Sule abla, hafif ve lezzetli :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)