1 Temmuz 2014 Salı

ERIK SERBETI - KIRMIZI ERIK SUYU



Malzemeler
  • 300 gr kirmizi erik
  • 1,5 lt su
  • 225 gr ( 1 su bardagi ) toz seker
Yapilisi
  • Erikleri yikayip tencereye koyun. Suyunu ilave ederek eriklerin kabuklari patlayana kadar kaynatin.
  • Erikler suya iyice rengini verince sekeri ekleyin ve 1-2 dakika kaynatin.
  • Daha sonra bir tel suzgecten suzerek erikleri de ezin ve posasini suyun icine katin. Sogumaya birakin.
  • Isterseniz buz kupleri ilave ederek servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

16 yorum:

  1. Ben de yaptım geçen, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Artik sart oldu bunu yapmak.Bugün ikinci kere karsilastim bu tarifle.Alis verise cikinca kirmizi erik almali.:)

    Iftara buz gibi hazir ,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Sule abla, sicak havalarda cok guzel gidiyor :)
      Tesekkurler.

      Sil
  3. Çok güzel görünüyooor :)

    YanıtlaSil
  4. Oy Oy Oyyy. :) En kısa sürede deneyeceğim. Biz genelde reçelini yeriz kırmızı eriğin. Ama şerbeti de eminim süperdir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, ozellikle de bu sicak havalarda cok guzel gidiyor. Ferahlatici bir lezzet. Bende recelini hic bilmiyorum eminim cok farklidir.
      Tesekkur ederim :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bizim evde reçelleri eşim yapar. Çok güzel oluyor denemelisiniz :)

      Sil
    4. Ellerine saglik diyeyim :) oyleyse denemekte fayda var :)

      Sil
  5. Ellerine sağlık Sinemciğim. çok iştah açıcı görünüyor.
    Bu arada blogunun yeni görünüşü çok güzel olmuş:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumun icin cok cok tesekkur ederim :))
      Blog tasarımını begenmene sevındım ama bıraz daha degısıklığe uğrıcak :)

      Sil
  6. Babaannemi hatırladım görünce ve çocukluğumu...bende yapıcam işte:)
    Valla sen olmasan aklıma gelmiyor böyle şeyler,rahata alıştım sanırım:)
    Eline sağlık hayatım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senın için önemli bırını ve anıları hatırlattıgıma sevındım canım :) sende yap tabi, hem de hiç düşünme :)) bende herkes görüp yapsın diye paylaşıyorum Denizim, ne mutlu bana :)
      Afıyetler olsun...

      Sil
  7. ben hergün içiyorum mutlaka,en sevdiğim yaz içeceği ama içine mutlaka kaynarker bir parça zencefil bir kabuk tarçın atılmalı:))
    kapattıktan sonrada bir dal fesleğen zira böyle yapıldığında malumunuz gaz şişkinlik bağırsak sıkıntısını giderici,spazmları kesen,aynı zamanda yağ yakıp sinir yatıştıran bir soğuk içeceğimiz oluyorki insan daha ne istesin uzun yaz günlerinde vede oruçken:))

    YanıtlaSil
  8. Süper tarife böyle süper bilgiler yakışır :) harikasın, bir dahakine öyle denerim. Aslında tarçını düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim :)
    Güzel bilgiler için çok çok teşekkürler :) sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)