2 Temmuz 2014 Çarşamba

ROKFORLU VE SEFTALILI SEMIZOTU SALATASI



Malzemeler
  • 1 demet semizotu
  • 150 gr rokfor peyniri
  • ceviz ici
  • 4 yemek kasigi zeytinyag
  • 2 yemek kasigi elma sirkesi
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tatli kasigi nar eksisi
  • 1 adet seftali
Yapilisi
  • Semizotlarini iyice yikayip, kurutun. Ister salata kurutucuda isterseniz bir havlunun icine koyarak da kurutabilirsiniz. Servis yapacaginiz tabagin icine koyun.
  • Bir kavanozun icerisine nar eksini, zeytinyagini, limon suyunu, sirkeyi ve rokfor peynirinin 40-50 gr kadarini ekleyin. Peyniri catalla ezin.
  • Kavanozun kapagini kapatip iyice calkalayin. 
  • Cevizleri kucuk bir tavada 2-3 dakika kadar soteleyin.
  • Hazirlanan sosu semizotlarinin uzerine dokun ve karistirin. Seftaliyi elma dilim seklinde keserek salataya ekleyin. Kalan rokfor peyniri ve ilinmis cevizleri de salatanin uzerine gelisiguzel dagitarak servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

Tarif : Ece Zaim

4 yorum:

  1. İçindekilere bayılırım.Dün daha farklısını yaptım.Senin tarif daha güzel ceviz ve rokforlu harika olur sanırım.Yalnız ben şeftaliyi yemeğin üstüne yiycem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeftali ile beraber de hiç yadırganmayacak bir tat oluyor Denizcim :) afiyetler olsun :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)