1 Ağustos 2014 Cuma

TAVUKLU ELBASAN TAVA




     
       
              Lezzetli bir ana yemek, genelde kuzu ve dana eti ile yapilir ama bir de boyle deneyin :)


Malzemeler
  • 6-7 parca tavuk budu
  • 1 su bardagi bezelye 
  • 4 adet yesil biber ( ince dogranmis )
  • 1 adet kirmizi kapya biber ( ince dogranmis )
  • 1 adet buyuk domates ( kup kup kesilmis )
  • 1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis )
  • 2 corba kasigi zeytinyag
  • 1 corba kasigi tereyag
     Sosu icin, 
  • 2 su bardagi suzme yogurt
  • 4-5 corba kasigi un
  • 2 yumurta sarisi
  • Tavuk suyu
Yapilisi
  • Zeytinyagini tavada isitin ve iri dogranmis tavuklari ekleyerek harli ateste kavurun. Tavuklar suyunu salip cekinceye kadar pisirin ve cok hafif kizarttiktan sonra kenarda bekletin.
  • Sogani ve biberleri tereyaginda kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. En son bezelyeleri katarak 1 su bardagi sicak su ilavesi ile kisik ateste pismeye birakin. Tuz ve karabiberini de ekleyin.
  • Sosu icin, yogurdu genis bir kaseye alip karistirin. Yumurta sarilarini ilave edip cirpmaya devam edin. Unu da ekleyip puruzsuz olana kadar cirpin.
  • Tavuk suyunu da yavas yavas cirparak yogurtlu karisimin icine katin ve koyu bir bulamac haline getirin.
  • Guvec kaplarin en altina tavuklardan yerlestirin. Uzerine sebzeli karisimdan dagitin. En ustune de yogurtlu harctan paylastirin. Isterseniz pul biber serpistirebilirsiniz.
  • Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin.

AFIYET OLSUN...


Tarif, Sevgili Belgin Abla'dan ( www.sefertasitarifleri.com ) kendisine buradan tesekkurlerimi gonderiyorum :)


Not : Yemegi hazirlarken kendime gore birkac degisiklik yaptim. Sos icin orjinal tarifte un ve yogurt olcusu bire bir olcu idi, ben un miktarini biraz azalttim. Ayrica sos hazirlanirken ocakta hafif isitilarak yapilmisti, firina koyulacagi icin boyle bir isleme gerek duymadim. Sebzeli harcta da dondurulmus bezelye kullandigim icin su ilavesi ile pisirme yaptim. Eger konserve kullanirsaniz su ilavesine hic gerek yok. 
        

         
          

11 yorum:

  1. Elbasan tava hic yemedim.
    Sossuz olarâk yaparim bu yemegi.Ilerde deneyecegim.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok leziz bir yemek Sule abla, sossuz da tabi istegine kalmis yapilabilir ama biz yaninda sadece salata ile bu yemegi tukettik. Sosu ile bence daha guzeldi :)

      Sil
  2. sos eksimsi olmuyor dimi merak ettim bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir, hem de hic eksi olmuyor. Yemege cok yakisan lezzetli bir sos :) Besamel sos sevmeyenler icin ideal.

      Sil
    2. Bizimkiler besamel sosu hic sevmemislerdi.Esim is gezisinden dönünce yapacâgim.

      Sil
  3. Bu kaplardan annem almış haftaya yollıycak kısmetse,gelsin bunuda sıraya koyayım:) Hem görüntü güzel hemde değişik bir alternatif.Yemiş kadar oldum.Bir tarife de daha ıyyyy demedim yahu:))Hayır içimden desem yazarım da kibarca ama hep söylüyorum seçimlerin tam benlik hayatım.
    Bu arada şuraya bir bak,ben de yazdım az önce:)
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2014/08/blog-kesif-etkinligi-i-beyazbegonvilde.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizim istegine kalmis ama herhangi bir firin kabinda da yapilabilir.
      Madem guveclerin gelicek, guzel yemek ve tatlilarinla bol bol dolsunlar :))
      Canim benim begenmene cok seviniyorum ama tabi sevmedigin de olursa soylicen, herkesin fikrine saygim sonsuz :) Hele ki adasim olarak sana sonuna kadar :) Renkliimutfagin Renkliyumagi :)
      Hemen bakmaya gidiyorum canim, tesekkur ederim :)

      Sil
    2. Renkli mutfağın renkli yumağı harika:))

      Sil
    3. Tam tersi de gecerli Canim :))

      Sil
  4. bunu da hep dışarda yiyiom. bu yemek var ya eski osmanlı yemeği ya. istanbul yemeklerinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet restorantlarda oldukca fazla bulunan bir yemek. Osmanli yemegi olabilir, haklisin :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)