Lezzetli bir ana yemek, genelde kuzu ve dana eti ile yapilir ama bir de boyle deneyin :)
Malzemeler
- 6-7 parca tavuk budu
- 1 su bardagi bezelye
- 4 adet yesil biber ( ince dogranmis )
- 1 adet kirmizi kapya biber ( ince dogranmis )
- 1 adet buyuk domates ( kup kup kesilmis )
- 1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis )
- 2 corba kasigi zeytinyag
- 1 corba kasigi tereyag
Sosu icin,
- 2 su bardagi suzme yogurt
- 4-5 corba kasigi un
- 2 yumurta sarisi
- Tavuk suyu
Yapilisi
- Zeytinyagini tavada isitin ve iri dogranmis tavuklari ekleyerek harli ateste kavurun. Tavuklar suyunu salip cekinceye kadar pisirin ve cok hafif kizarttiktan sonra kenarda bekletin.
- Sogani ve biberleri tereyaginda kavurun. Domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. En son bezelyeleri katarak 1 su bardagi sicak su ilavesi ile kisik ateste pismeye birakin. Tuz ve karabiberini de ekleyin.
- Sosu icin, yogurdu genis bir kaseye alip karistirin. Yumurta sarilarini ilave edip cirpmaya devam edin. Unu da ekleyip puruzsuz olana kadar cirpin.
- Tavuk suyunu da yavas yavas cirparak yogurtlu karisimin icine katin ve koyu bir bulamac haline getirin.
- Guvec kaplarin en altina tavuklardan yerlestirin. Uzerine sebzeli karisimdan dagitin. En ustune de yogurtlu harctan paylastirin. Isterseniz pul biber serpistirebilirsiniz.
- Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin.
AFIYET OLSUN...
Tarif, Sevgili Belgin Abla'dan ( www.sefertasitarifleri.com ) kendisine buradan tesekkurlerimi gonderiyorum :)
Not : Yemegi hazirlarken kendime gore birkac degisiklik yaptim. Sos icin orjinal tarifte un ve yogurt olcusu bire bir olcu idi, ben un miktarini biraz azalttim. Ayrica sos hazirlanirken ocakta hafif isitilarak yapilmisti, firina koyulacagi icin boyle bir isleme gerek duymadim. Sebzeli harcta da dondurulmus bezelye kullandigim icin su ilavesi ile pisirme yaptim. Eger konserve kullanirsaniz su ilavesine hic gerek yok.
Elbasan tava hic yemedim.
YanıtlaSilSossuz olarâk yaparim bu yemegi.Ilerde deneyecegim.Ellerine saglik.
Cok leziz bir yemek Sule abla, sossuz da tabi istegine kalmis yapilabilir ama biz yaninda sadece salata ile bu yemegi tukettik. Sosu ile bence daha guzeldi :)
Silsos eksimsi olmuyor dimi merak ettim bunu :)
YanıtlaSilHayir, hem de hic eksi olmuyor. Yemege cok yakisan lezzetli bir sos :) Besamel sos sevmeyenler icin ideal.
SilBizimkiler besamel sosu hic sevmemislerdi.Esim is gezisinden dönünce yapacâgim.
SilBu kaplardan annem almış haftaya yollıycak kısmetse,gelsin bunuda sıraya koyayım:) Hem görüntü güzel hemde değişik bir alternatif.Yemiş kadar oldum.Bir tarife de daha ıyyyy demedim yahu:))Hayır içimden desem yazarım da kibarca ama hep söylüyorum seçimlerin tam benlik hayatım.
YanıtlaSilBu arada şuraya bir bak,ben de yazdım az önce:)
http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/2014/08/blog-kesif-etkinligi-i-beyazbegonvilde.html
Denizim istegine kalmis ama herhangi bir firin kabinda da yapilabilir.
SilMadem guveclerin gelicek, guzel yemek ve tatlilarinla bol bol dolsunlar :))
Canim benim begenmene cok seviniyorum ama tabi sevmedigin de olursa soylicen, herkesin fikrine saygim sonsuz :) Hele ki adasim olarak sana sonuna kadar :) Renkliimutfagin Renkliyumagi :)
Hemen bakmaya gidiyorum canim, tesekkur ederim :)
Renkli mutfağın renkli yumağı harika:))
SilTam tersi de gecerli Canim :))
Silbunu da hep dışarda yiyiom. bu yemek var ya eski osmanlı yemeği ya. istanbul yemeklerinden :)
YanıtlaSilEvet restorantlarda oldukca fazla bulunan bir yemek. Osmanli yemegi olabilir, haklisin :)
Sil