Malzemeler
- 3 adet patlican
- 200 gr kiyma
- 1 adet sogan (ince dogranmis )
- 2 adet yesil biber ( ince dogranmis )
- 1 adet iri domates ( kup kup dogranmis )
- 2 dis sarimsak ( ince ince dogranmis )
- 2 yemek kasigi Zeytinyag
- 3-4 yemek kasigi yogurt
- 1-2 dis sarimsak ( rendelenmis )
- Uzeri icin, Tereyag ve kirmizi tozbiber
- tuz, karabiber
Yapilisi
- Patlicanlari ister firinda, isterseniz ocak uzerinde kozleyin. Kabuklarini soyduktan sonra ince ince kiyin. Kararmamasi icin, bir kaseye alarak cok az limon suyu ile karistirin ve kenarda bekletin.
- Zeytinyag koydugunuz genis bir tavada sogani, sarimsagi ve biberleri 3-4 dakika soteleyin. Kiymayi ekleyin ve rengi degisene kadar pisirin. Domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyin. Pistikten sonra ocaktan alin.
- Genis bir kasede yogurt, sarimsak ve tuzu iyice karistirin. Patlicanlari icerisine ekleyip tekrar karistirin.
- Servis tabaginin tabanina patlicanli karisimdan yayin. Ortasina kiymali karisimdan koyun.
- Uzerine de eritilip, kizdirilmis olan biberli tereyagindan hafifce her tarafina dokup, maydanozla susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Bu arada kucuk bir not, yemegin asil ismi Eli Nazik ya da Ala Nazik'tir. Gunumuzde de Ali Nazik adini almistir.
✿✿✿ Ellerinize sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilEn çok sevdiğim yemeklerden biridir. Ama kimseye yediremediğim için yapmaz oldum.
YanıtlaSilBari kendime yapayım canım istedi.Eline sağlık :)
Bede çok severim zaten patlıcanın olduğu hiçbir yemeğe veya salataya hayır diyemem :)
SilEvde herkes yemeyince zor tabi ama kendimizde mi yiyemicez :) Hazırla ve de afiyetle ye :)
Oooo! Yeni tarif gelmis.Türk mutfaginin güzelliklerinden biri...Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilHer ne kadar tatilde de olsam blogumu tamamen boş bırakmaya gönlüm razı olmaaz diye düşünmüş ve hazırlamıştım :) Galiba iyi de oldu Ablacım :)
SilKıymasız hali ne kadar ali nazik olmasa da ben öyle seviyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim sunumu çok güzel yapmışsın :)
Sade de tercih edilebilir tabi,dediğin gibi pek ali nazik olmaz da belki tek ali olur :))
SilTeşekkür ederim canım, sevgiler :)
Çok sevdiğim lezzetlerden biri, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilEn sevdiğim yemeklerden biri elinize sağlık. :-) blogunuzu etkinlikte gördüm. Ve Yemek adına çok basarili bir blog. Bu arada bende beklerim.sevgiler,
YanıtlaSilhttp://burchins.blogspot.com.tr
Hoşgeldiniz :) Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
SilSevgiler...
Of of off :) Çok güzel görünüyor Sinemcim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim :)
Silay bundan yiyim ya bi yerde gidip bi akşam off :)
YanıtlaSilOhh... Afiyet olsun :) Hazır yemek de bir başka oluyor :)
SilHarika gozukuyor ellerine saglik.Sunumda muhteşem ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
Silelbette ki izmire yerleşin :)
YanıtlaSilİyi fikir Deeptone :)
SilSunum çok hoş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilSinem Hanım çoook nefis görünüyor... :)
YanıtlaSilmmmm... :)
Ben de Kafa'ya bekliyorum sizi, sevgiler... :)
Hoşgeldiniz :) Güzel yorumunuz için çok teşekkürler, hemen geliyorum :)
SilSevgiler...
Kışın bu yemekten mahrum kalmamak için yazdan patlıcan közleyip dondurucuya atarım çok severim ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel fikir, bende konserve hazırladım ama yayınlamak kısmet olmadı. Her meyve ve sebzeyi mevsiminde tüketmek gerek diye düşünüyorum.
SilTeşekkür ederim Meltemcim :)
Çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık. Çok sevdim blogunuzu ben de beklerim sevgiler..
YanıtlaSilHoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim, beğenmenize ayrıca çok memnun oldum :) Hemen geliyorum :) sevgilerimle...
Siliyi bayramlaaar :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) Sana da mutlu bayramlar :)
SilSinem Hanım canımız çekti ya... Oh oh... size de...
YanıtlaSilben de beklerim... :) :)
Bayılırım, elinize sağlık
YanıtlaSil