17 Aralık 2014 Çarşamba

CATAL CORBA




                      Bol vitaminli denenmeye deger harika bir corba... Bazilariniza gore ise yemek bile olabilir :)


Malzemeler
  • 1 cay bardagi yesil mercimek
  • 1 su bardagi asurelik yarma
  • 12 su bardagi su veya et suyu
  • 1 adet sogan ( ince dogranmis )
  • 250 gr kiyma
  • Yarim corba kasigi domates salcasi
  • Yarim corba kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 1 tatli kasigi nane
  • 1 cay kasigi kirmizi pul biber
  • Tuz
Yapilisi
  • Mercimegi ve yarmayi ayiklayip geceden suda bekletin.
  • Ertesi gun mercimegi ve yarmayi beraber 6 su bardagi su koyup, tuzunu atip haslayin.
  • Genis bir tavaya tereyagini alarak sogani ekleyin ve kiyma ile beraber kavurun. Daha sonra salcalari ilave ederek kavurmaya devam edin ve en son baharatlarini da katin.
  • Suyunu ceken mercimek ve yarmaya tekrar 6 su bardagi sicak su koyup pisirin.
  • Hazirladiginiz sosu koyup, karistirin. Tuzunu ayarlayin. 
  • Dilerseniz ince kiyilmis maynadozla susleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...



2 yorum:

  1. Sevdigim bir corbadir,genellikle kalin bulgurla pisiririm.Yarma ilede güzel olur.Nefis bir kis corbasi,ellerine sâglik canim.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)