21 Aralık 2014 Pazar

KARAMELIZE ELMALI TAHINLI KREP



Malzemeler

      Krep icin,
  • 2 adet yumurta      
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
      Ic harci icin,
  • 2 adet buyuk yesil elma (soyulmus,cekirdekleri cikarilmis,ince dilimlenmis )
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 4 yemek kasigi tahin
Yapilisi
  • Oncelikle ic harci icin, dilimlenmis elmalari ve sekeri genis bir tavaya koyun. Tarcini da ekleyip harli ateste 2-3 dakika elmalar kahverengi bir renk alana kadar kizartin. Kizaran elmalari tavadan cikararak, bir tabaga alin.
  • Krep icin, sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzu da ekleyin. Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin. Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi zor olur. İçi hamur kalabilir.
  • Hafif yagladiginiz, iyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan dokun ve tavanin her yerine ulasmasini saglayin. Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Hazirlamis oldugunuz her bir krebin ortasina yarim yemek kasigi tahin ile kizarttiginiz elmalari paylastirin.
  • Krebi rulo seklinde sarin ve servise hazir. 
  • Dilerseniz taze nane yapraklari ile susleyebilir. Dondurma ve krema ile de servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


NOT : Tahin olcusunu siz dilediginiz gibi arttirip, azaltabilirsiniz. Bu arada ben icerisine elmasini az koymustum tadi cok fazla hissedilmedi,  daha fazla  kullanmanizi tavsiye  ederim :)

6 yorum:

  1. Kokusu buraya kadar geldi :) Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık değişik ve lezzetli bir seçenek olmuş krep için sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. aboooooo ya bu neeee aman aman haftasonu yapaım bunu. ya bunu yersem ben çok severim biliyom eminim yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Seversen bana da haber ver Deep, bak simdi bende meraklandim :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)