Rengiyle goz alici, tadi farkli ayni zamanda da bol vitaminli degisik bir corba...
Genelde tatlisini daha cok tuketiriz ama hos aromasi ile sofralarimizda yemek olarak da yer acabiliriz :)
Herkes icin isildayan, guzel bir hafta olsun...
Malzemeler
- 500 gr balkabagi
- 6 su bardagi su
- 1 cay bardagi sut
- 2 yemek kasigi un
- 2 corba kasigi zeytinyagi
- Muskat
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- Balkabaginin kabuklarini soyup iri dograyin. Suyu ilave edip yumusayincaya kadar pisirin. Haslama suyunu ayirin.
- Zeytinyagini ayri bir tencerede isitip unu ekleyin ve kavurun. Ayrilan haslama suyunu karistirarak icerisine ilave edin. Balkabaklarini da ekleyip 10 dakika pisirin.
- Corbayi mutfak robotundan gecirip tekrar ocaga alin. Sutu ekleyin ve 1-2 dakika daha pisirin.
- Tuz ve baharatlar ile tatlandirarak sicak servis edin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Sut yerine krema da kullanabilirsiniz. Bu olcu icin 100 ml krema yeterli olucaktir.
Soğuk kış günleri için ideal.
YanıtlaSilKesinlikle :)
SilBizimkiler ne tatlisini ne de corbasini seviyor.Bende kendim icin yapiyorum.süper saglikli ve bu soguk,gri kis aylrinda rengiyle bile sicaklik yayiyor.
YanıtlaSilEllerine sâglik Sinemcigim.
Evde yemeyenler olsa da kendin icin yapman super ablacim, ben en cok rengine bayiliyorum desem :)
SilTesekkurler ablacim...
Bu tarifinde adının hakkını vermişsin canım :) Gerçekten renkli ve sıradışı bir çorba olmuş. Farklı lezzetler ve tarifler hep hoşuma gitmiştir. Muhakkak deneyeceğim ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim, elimden geleni yapmaya calisiyorum :) Bu corbanin en cok rengi beni benden aliyor :) Tadi da ayri bir guzel hem de cok saglikli...
Silfarkli lezzetler denemeyi bende cok seviyorum evde de sikayetci olan olmayinca isim daha kolay oluyor :) Tabi bu sevdam yuzunden evde pizen bir tarifi ikinci sefer bulmak biraz zor oluyor :))
Ellerinize sağlık :) İlk fırsatta tarifinizi deneyeceğim :)
YanıtlaSilTesekkurleeer :) Simdiden afiyetler olsun...
Sil