Yeni yilin ilk tarifi ile merhabalar...
Guzel, lezzetli bir kis yemegi...
Malzemeler
- 3 demet pazi
- 300 gr kiyma
- Yarim cay bardagi pirinc
- Yarim cay bardagindan 1 parmak eksik pilavlik bulgur
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 adet sogan
- Yarim demet maydanoz ve taze nane
- 1 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- 1 su bardagi su
Yapilisi
- Pazilari yikayip, saplarini kesin.
- Genis bir tencereye bol su doldurun ve kaynatin. Pazi yapraklarini kaynar suda 1-2 dakika haslayin ve suyunun suzulmesi icin yapraklari yirtmadan suzgece alin.
- Ic harci icin, sogani ve sarimsagi minik minik dograyin. Yikanmis yesillikleri de incecik kiyin. Diger butun malzemelerle beraber bir kabin icerisinde iyice karistirin. Zeytinyaginin 2 yemek kasigi kadarini da ekleyin.
- Pazi yapraklarini tek tek acarak buyukluklerine gore ic harctan ekleyip sarin. Pazi dolmasi asma yapragi kadar kucuk olmak zorunda degildir.
- Tencerenin dibine yirtilmis veya kopmus pazi yapraklarindan ve saplarindan serin. Uzerine de sardiginiz dolmalari dizin. 1 su bardagi suyun icine 1 yemek kasigi salca katip eritin. Hazirladiginiz salcali su ile zeytinyagini dolmalarin ustune gezdirin.
- Dolmalarin ustunu bir tabak ile kapatip, tencerenin kapagini da kapatin. 40-45 dakika kadar kisik ateste pisirin.
- Dilerseniz yaninda sade yogurt veya sarimsakli yogurt ile servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Kucuk bir puf noktasi, icerisine ekledigim az miktarda bulgur dolmanin icindeki pirincin tamamen birbirine yapismasini onlemek icindir. Ayni zamanda besin degeri de artmaktadir. Bu arada benim hazirladigim pazi kucuk yaprakli idi. Harci da ona gore hazirladim.
Aman yarabbim ! Enfes görünüyor. Akşam yemeğine yetiştireceğim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTesekkur ederim :) öyleyse afiyetler olsun :)
Silmerhaba blogunuza size ozel bir tasarim isterseniz lufen bize yazın..
YanıtlaSilEline sağlık çok severim sarmayı bir de yoğurtla nefis sevgiler...
YanıtlaSilBende bayılıyorum da dolmayı yapınca pek bereketli olmuyor leblebi gibi hemen tüketiliyor :) Sağol Özgencim :)
Silpazıyı çok severim :) ayrıca sunum da harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
Siloffffff du anneme yaptırayım gidip yiyim :)
YanıtlaSilBak simdi annem yanimda olsaydi da bende ona yaptirsaydim :))
SilTakipteyim sizi de beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
YanıtlaSilHosgeldiniz... Geliyoruuummm :)
Silbir banamı cevap vermeye gerek duymadınız sevgili renkli mutfak..
YanıtlaSilEstagfurullah hic haddim degildir, sizi kirdiysam kusura bakmayin sadece tanitim yaptiginizi dusundum. Ayrica blogunuzu sizin yorumunuzu gordukten hemen sonra ziyaret ettim fakat sadece denemeleri gordum belki bir sorun vardi anlamadim.
SilIlgilendiginiz icin cok tesekkur ederim sayfanizi tekrar ziyaret edicem.
Eger blogumda yazilari tam acarsaniz temalarin linkleri var sevgiler
YanıtlaSilPeki bir de oyle deneyeyim, tesekkur ederim :)
SilMerhaba ellerinize sağlık enfes görünüyor çok da severim tabi yemeyi:))) bende beklerim. Sevgiler.
YanıtlaSil