12 Şubat 2015 Perşembe

TOYGA CORBASI ( NOHUTLU YARMA CORBASI )




           Eminim bir cogumuzun en sevdigi corbalardandir. Besleyici, vitaminli, doyurucu... Su soguk gunlerde daha ne olsun ki... :)

Malzemeler
  • 1 su bardagi yarma ( asurelik bugday )
  • 1 su bardagi haslanmis nohut
  • Su ya da et suyu
  • 2 su bardagi yogurt
  • 1.5 yemek kasigi un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1 adet sogan
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • Kuru nane
Yapilisi
  • Aksamdan islattiginiz yarmayi et suyu veya normal su ile haslayin. Pisen yarmanin icine haslanmis nohutlari da ilave ederek 5-10 dakika daha pisirin.
  • Ayri bir kapta yogurt, un ve yumurtayi iyice cirpin. Icerisine corbanin suyundan ilave ederek karistirin ve hazirlanan terbiyeyi karistirarak corbaya ekleyin.
  • Sogani incecik dograyin ve tereyagi eklediginiz kucuk bir tavada karamelize oluncaya kadar kavurun. Icine kuru naneyi de ekleyip karistirin.
  • Corba koyulastiktan sonra hazirladiginiz naneli sogani ilave edin ve karistirin.
  • En son tuzunu da ekleyip ocaktan alin.

AFIYET OLSUN...

          
           Vitamininin icinde kalmasi icin yarmanin haslama suyunu kesinlikle dokmeyin. Corbayi koyu olarak sevdigim icin yaklasik olarak 1-1.5 lt su kullandim siz de kendi damak zevkinize gore arttirip azaltabilirsiniz.  Ayrica corbanin kesilmemesi icin ocagin en kucuk gozunde ve surekli karistirarak pisirin.
         Dilerseniz bu corbayi sogansiz sadece kuru nane ve tereyagi ile de hazirlayabilirsiniz. Ben her zamanki gibi annemden gordugum sekliyle yaptim :) Soganin da ayri bir lezzet kattigini dusunuyorum. Yerel bolgelerimizde de incecik dogranmis soganin bu sekilde yagda kavrulmasina SOKARIC denilmektedir. 


14 yorum:

  1. Kesinlikle sokariclisi favoimdir.Harika bir aromasi Onur.Ne yâzik ki, soganli görüntüyü bizimkiler,esim sevmiyor.Önceleri hep yâpardim.:(

    Özlemisim sanirim tadini,gelecek sefer kendiminkine ekstra sokaricli yapacagim.Sivas ve Tokat komsu sehirler ,yemeklerimiz de birbirine cok yakin :)
    Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende bu haliyle daha cok seviyorum ablacim :) Enfes bir lezzeti oluyor. Evde herkes sevmeyince zor tabi ama dedigin gibi kendin icin ayirip sogan ilavesi yapabilirsin :) Careler tukenmez :)
      Cok dogru Sehirler yakin olunca yemekler de tarzlar da birbirine cok benziyor, cogu zaman senin yaptigin usulleri gorunce aa.. bende boyle yapiyorum diyorum :)
      Bu arada yayla corbasini da ayni bu sekilde sokaricli yapiyoruz ablacim :)

      Sil
  2. offff yarmaaa bayılırım yaaaa tamam tamam oh :) yeni tarifimi gördün müüüü son yazımdaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun Deep :)
      Yeni tarifini gordum ama tam okuyamadim simdi gidip tam olarak bakicam, bize rakipsin artik onu biliyoruz :))

      Sil
  3. Harika tam besleyici bir kış çorbası arkadaşım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nefıs gorunuyor bayıldım bennnn yumyyyyy :)

    YanıtlaSil
  5. Blog keşif ekinliğinden geliyorum :) Sayfanı izliyorum benim sayfama da bekliyorum.Sevgiler :) <3 http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. muhteşem, enfes işin içinde yarma varsa tadına ne şüphe ;) elinize sağlık, soğansız eksik kalır.. :) hazır aşure zamanındayken yapılıııır bu tarif ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim, cevap geciktigi icin kusuruma bakmayin. Faydalari da saymakla bitmez, yaptiysaniz veya yaparsaniz afiyetler olsun :)
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)