11 Şubat 2015 Çarşamba

PORTAKAL KABUKLU SUTLAC





                                         Geleneksel sutlacimiz da farkli bir doku...
                    
       Aromasi nefis, rengi ve kokusu yiyenleri kendinden alacak muhtesem bir tatli oldu... 



Malzemeler
  • 2 lt tam yagli inek sutu
  • 4 su bardagi su
  • 1 cay bardagi pirinc
  • 4-5 cay bardagi tozseker
  • 2 adet buyuk boy portakalin rendelenmis kabugu
Yapilisi
  • Pirincleri yikayin ve tencereye alarak 4 su bardagi su ile 10-15 dakika kadar haslayin.
  • Sutu ve tozsekeri ilave ederek orta ateste devamli karistirarak kaynatin. Kivami koyulasana kadar pisirin.
  • Koyulasmaya yakin rendelenmis portakal kabuklarini icerisine ekleyin ve karistirin.
  • Istenilen kivama gelince de kaselere bosaltin. 
  • Rendelenmis portakal kabuklari ile susleyerek soguk servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

         
          Sutlac tarifim nisastasiz oldugu icin hemen koyulasmaz bu yuzden diger sutlaclara gore daha uzun surede piser.  Hemen koyulasmamasi sizi yaniltmasin. Biraz zahmetli olsa da tat olarak diger sutlaclardan kesinlikle cok daha lezzetli :)
          Ayrica seker oranini da ben kendi damak zevkime gore ayarladim siz de tadina bakarak ayarlayabilirsiniz.




16 yorum:

  1. Ben genelde nişasta da koyarım. Çabuk yapmam gerektiği zamanlar iyi oluyor:)
    Sunumu güzel olmuş eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik olmasi acisindan tabi super :) Ama ben hic o tada alismamisim, bizim evde annem hep boyle yapardi nisasta bilmezdi iste alisinca oyle gidiyor :) Tabi boyle cok uzun suruyor, cok haklisin.
      Guzel yorumun icin tesekkur ederim.

      Sil
  2. geçen gun komsum gondermisti portakal kabuklu sutlaç, bayilmistim portakal aromasina , simdi sizde de gorunce eee denemek sart oldu haftasonuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komsu bir harikaymis, herkese nasip olsun :) Evet cok lezzetli oluyor, size de simdiden afiyetler olsun :)

      Sil
  3. Rendelenmiş portakalın kokusu yeter çok yakışmış...eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Sertaccim, bence en can alici kismida o :)

      Sil
  4. Mis gibi kokar o sütlaç. Sunum da bir harika. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, ne diyebilirim ki nefis nefis nefis :)

      Sil
  5. Portakal esintili, soguk bir sütlac nefis olmali.Bende nisastasiz severim sütlaci. Portâkal girdigi herseye bir ferâklik veriyor gecekten.Ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetinin tarifi yok ablacim :)
      Dimi ama nisastasiz daha bir baska oluyor :) Bende herkese boyle tavsiye ediyorum tabi biraz zahmetli geliyor bi de cok pratik olmuyor...
      Bence portakal kis tatlilarimizin vazgecilmezi :)

      Sil
  6. emınım nefıstır ellerınıze sgalık deneyecegım sevgıler

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim :) Cok tesekkurler simdiden afiyetler olsun...

      Sil
  7. ayyyyyy şulenin muhallebisi ileeee bu artık benim geleneksel tatlılarım arasına girer kiiii :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)