Tadi cok alisik olmadigimiz ama faydalari saymakla bitmeyen bu aralar benim de degisik tariflerde kullanmaya calistigim farkli bir lezzet...
Bana kalirsa enginarla da iyi bir ikili oldular :)
Malzemeler
- 1 su bardagi kinoa
- 2 su bardagi tavuk suyu veya normal su
- 2 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 4-5 dal taze sogan
- Yarim demet maydanoz
- 3-4 adet enginar
- Zeytinyagi
- Limon suyu
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- Enginarlari limonlu suda haslayin.
- Kinoayi 2 saat ilik suda bekletin. Daha sonra bol suyla yikayip, suzun. Icerisine tavuk suyunu ekleyerek pisirin. Kaynayinca kisik ateste pisirmeye devam edin. Pistikten sonra da catalla kabartarak karistirin ve sogumasi icin kenarda bekletin.
- Sivri biberleri, domatesleri, taze sogan ve maydanozu ince ince dograyarak genis bir kaseye alin. Soguyan kinoayi da ilave ederek, zeytinyagi, limon suyu, tuz ve karabiberini de katarak butun malzemeyi harmanlayin.
- Haslanmis olan enginarlari dilerseniz benim yaptigim gibi ince ince dilimler halinde keserek uzerine koyabilir ya da kup kup dograyarak direk icine katabilirsiniz.
- Salatayi servis tabagina alarak limon dilimleri ve domates kabugu ile de susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
kısıra benzettim bastan :) tadınıda merak ettim doğrusu :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilAslinda yapilis tarzi ile cok benziyor, eee biraz tipi de benziyor. O yuzden benzetmekte cok haklisin :)
SilBence kendine ozgu bir tadi var, Alistigimiz tatlardan biraz farkli ve degisik geliyor ;
Acikcasi suna benziyor dyebilecegim bir urun aklima gelmedi :)
Cok saglikli, güzel görünümlü bir sâlata ellerine saglik Sinemcigim...
SilTesekkurler ablacim :)
SilEline sağlık arkadaşım tarifin harika ve sağlık bombası gibi diyet yapanlara da ideal sevgilerimle
YanıtlaSilEvet diyet yapanlar, dengeli ve saglikli beslenmek isteyenler icin super :)
SilTesekkurler Ozgencim...
Dantel gibi süslenmiş dersem yalan olmaz..:))) Çok güzel ellerine sağlık....
YanıtlaSilCok naziksin Nahidecim, tesekkurler :)
SilBen hiç denedim ama diyet listelerinin baş elemanı kinoa...merak etmeye başladım senin salata tarifinden başlayayım bende...sevgiler
YanıtlaSilKesinlikle tavsiye ederim, cok da saglikli bir urun... Boyle saglikli bir tanismaya araci olduguma sevindim :) Umarim begenirsin.
SilSevgiler Sertaccim...
Tarifi okuyunca kinoa da neyin nesi deyip bir yazı okudum. Tahılın şekline şemaline baktım. Meğer 2013 yılı BM tarafında kinoa yılı ilan edilmiş. 2013 te neredeydim ben acaba? :) Bu güzel tarifinizle yeni bir şey öğrendiğim, teşekkür ederim.
YanıtlaSilSaglikli bir urunle tanismaya araci olmusum, ne mutlu bana :) Kinoa evet, son yillarda oldukca fazla kullanilan ve yayginlasan bir urun oldu. Ozellikle saglikli bir urun olmasi hepimizin faydasina oluyor :)
SilBelki arastirinca ogrenmissinizdir, bulgur gibi her tur sekilde kullanilabiliyor. Salata, pilav, corba v.s...
enginar ben bayılırım. kinoalı he ilginçmiş ay canım yine enginarlı bakla çekti yaaa :)
YanıtlaSilEnginarla ne hazirlasam diye dusunurken tamamen dogaclama cikmisti :)
SilEnginarli bakla heeee.... bakla bulsam hemen yaparim :)