19 Mart 2015 Perşembe

MUZLU KAKAOLU RULO KREP




                          
                  Krebe farkli bir renk tonu, kahvalti sofralarina da meyveli bir lezzet :)     


Malzemeler

      Krep hamuru icin, 
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardagi sut
  • 6 yemek kasigi un
  • 3 tatli kasigi kakao
  • 4 tatli kasigi tozseker
      Ici icin,
  • Muz
  • Isterseniz kakaolu findik kremasi
      Uzeri icin,
  • Toz antep fistigi
  • Hazir Cikolata sos
Yapilisi
  • Oncelikle krep hamuru icin, yumurta ve sutu genis bir kaba alarak mikserle kabarana kadar cirpin.
  • Daha sonra geride kalan kati malzemeleri ilave edin ve tekrar karistirin.
  • Krep tavasini hafif yaglayin ve krep hamurundan bir kepce dokup arkali onlu kizartin. Tum hamur bitene kadar bu isleme devam edin.
  • Her bir krebin icine bir buyuk muzu krebin kenarindan baslayarak sarin.
  • Ortasindan ikiye kesin. Guzel gorunmesi icin uc kisimlarini da kesip ayri bir tabaga alabilirsiniz.
  • Hazirladiginiz butun muzlu rulolari servis tabagina alarak cikolata sos ve toz antep fistigi ile susleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

         Findik kremasini isterseniz krebin icine surerek sonra muzu ekleyebilirsiniz.
         
         Ikinci fotograftaki isiktan oturu kusuruma bakmayin :(

22 yorum:

  1. Muzu çok sevmem ama bu nedir arkadaş, dehşet-ül vahşet : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acikcasi benimde muzla pek aram yoktur ama esim cok sever daha cok onun icin yapmistim :)
      Gercekten acayip bir lezzet oluyor, senin tarifinle de Dehset-ul vahset kelimesi cok cok hosuma gitti :)) Supersin :)

      Sil
  2. Hafif bir tatli,yapmasida kolay..Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablacim ama icine cikolata girerse dusunemiyorum :)

      Sil
  3. Seni görmeyince nefis tariflerini arıyorum biliyormusun.. Yine harika bir sunum. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim, boyle hissetirebildigim icin o kadar cok mutlu oldum ki :) Cok sagol, elimden geleni yapiyorum da bu ara maalesef biraz sekteye ugrattim ama yine de devam :)

      Sil
  4. Bu nasıl güzelliktir , lokum gibi

    YanıtlaSil
  5. Yine harikalar yaratmışsınız :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. muzları değerlendirmek için lezzetli bir yol daha, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle, hem de nasil leziz bir yol :)
      Tesekkurler, Sevgiler

      Sil
  7. offff bu neeee. en sevdiğim şey kakao ve muz ah şimdi bunu koycam bloguma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sende yap sende yap Deep :)
      Bloguna da bakmaya geliyorum, epeydir ziyaret edememistim :(

      Sil
  8. açıp açıp bu fotolara bakıyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bakmakla olmaz ki amaaaa...

      Sil
  9. Kesinlikle çok şık, iştah açıcı görünüyor. Krep hamurunda ya kabartma tozu, ya da instant maya genelde kullanılır bunda özellikle mi kullanılmadı? Bu şekilde hamur sert olup rulo sarmak zor olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
      Benim bildigim kadari ile klasik krep hamurunda kabartma tozu ya da maya kullanilmiyor. Simdiye kadar da yapmis oldugum tum kreplerde hic kabartma tozu ya da maya kullanmadim. Hamurum hic bir sekilde sert olmadi hep tam kivaminda oldu.
      Sadece daha dolgun olsun istiyorsaniz, kabartma tozunun tercihe bagli katilabildigini duymustum.
      Umarim yardimci olabilmisimdir.
      Sevgiler

      Sil
    2. Açıklayıcı cevabınız için çoook teşekkür ederim..Ben de krebi hiç kabartmatozsuz veya mayasız denemedim..Ama instant maya ekleyerek ve bekletip pişirmeyi tavsiye ederim sadece dolgunluk değil lezzeti etkikiyo denemenizi isterdim :)

      Sil
    3. Yardimci olabildigime cok memnun oldum :) Bende onerinizi mutlaka denicem, bir daha ki sefer de oyle yaparim :) Her tur lezzete ve farkliliga acigimdir :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Bayıldım bu tarıfe ben ...cok guzel gorunuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse denerseniz simdiden afiyetler olsun :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)