8 Nisan 2015 Çarşamba

ET KAVURMA VE TEL SEHRIYELI PIRINC PILAVI






                              Ozellikle et sevenler icin, nefis mi nefis bir ana yemek...


Malzemeler

Et Kavurma icin,

  • 1 kilo dana eti 
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 corba kasigi tereyag
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Yapilisi
  • Celik tencereye zeytinyagini koyup, isitin ve minik kusbasi dogranmis etleri ilave ederek orta ateste suyunu salana kadar pisirin.
  • Etin icerisine soyulmus bir butun sogani ekleyip, ocagi kisin ve 1 saat kadar ara ara karistirarak pisirin.
  • Ocaktan almadan 5 dakika once tereyagini, tuzunu ve baharatlarini ilave ederek karistirin ve tekrar kavurun.
  • Sicak sicak servis edebilirsiniz.

Tel Sehriyeli Pirinc Pilavi icin,
  • 2 su bardagi pilavlik pirinc
  • 3 yemek kasigi tel sehriye
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 3 su bardagi sicak tavuk suyu veya normal su
  • Tuz

Yapilisi
  • Pirinci ayiklayin ve nisastasi gidene kadar bolca yikayin. Yarim saat kadar ilik suda bekleterek tekrar sudan gecirip iyice suzun.
  • Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve tel sehriyeleri icerisine koyup rengi hafif donup kokusu cikana kadar kavurun.
  • Suzulmus pirincleri de ilave ederek 5 - 7 dakika kadar kavurun.
  • Sicak suyunu ve tuzunu ekleyip kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.
  • Suyunu cektikten sonra altini kapatin ve uzerine tereyag parcalarini dagitarak ilave edin. Kapagini kapatarak 15-20 dakika dinlenmesini saglayin.

AFIYETLER OLSUN :)


          Elbette ki kurban bayraminda yapilan kavurmalar daha lezzetli olacaktir ama normal zamanda da bu sekilde hazirlayip sunabilirsiniz. Hatta bulabilirseniz ve de seviyorsaniz zeytinyagi yerine ic yagi ile yapmaniz lezzetine lezzet katacaktir.
          
          Ufacik da bir ayrinti eger kavurmaniz sert olup az pizerse, sicak su ilavesi ile pisirmeye devam edebilirsiniz.





10 yorum:

  1. Miss gibi...Ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor.. Ellerine sağlık...:)))

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık..tüm tariflerinizde çok sade,anlaşılır,kısa ve net bir anlatımınız olmasını ve püf noktasını vermenizi seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel elestiriniz icin cok tesekkur ederim :) Bu konuda fikrinizi belirtmis olmaniza ayrica cok memnun oldum cunku cogu zaman dusunuyorum acaba tarifleri alip uygulayanlar memnun kaliyor mu yoksa bana kiziyorlar mi diye :)

      Tarifleri verirken elimden geldigince kendi yaptigim ne varsa yazmaya calisiyorum. Memnun kalinmasi cok guzel :)

      Sil
    2. Ben de zaten tariflerinizi uygularken, kendi yaptığınız gibi tarif ettiğinize inanıyorum. Ama bilmenizi isterim ki böyle olduğuna inandığım mutfak yazarı oldukça az.Bu durumda pişman olmak çok düşük bir ihtimaldir.

      Sil
    3. Oyle olduguna emin olabilirsiniz. Ama yine de olur da tarif tutmaz, eksik bisey olur. Mutlaka sorun ya da soyleyin, ben her turlu elestiriye acigim. Bahsettiginiz konuda da cok haklisiniz.
      Nacizhane sunu da belirtmek isterim, ki eminim biliyorsunuzdur, bazen su bardagi veya cay bardagi olculeri birbirini tutmayabiliyor.
      Bende elimden geldigince detay vermeye calisiyorum. Umarim memnun kairsiniz.
      Size cok tesekkur ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  4. aman allam bu neeee offfff ay valla burnumda tüttü ayneen kokusu geldi he :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)