30 Nisan 2015 Perşembe

EV YAPIMI LAHMACUN






                    Bu geleneksel, enfes lahmacunlarin tarifi Sevgili Sule Abla'dan ( SulemCafe )
kendisine buradan da cok cok tesekkur ediyorum :)  
                    
                    Gercekten bu tarif ile harika bir lezzet yakaladim ustelik de evde kendi bildiginiz malzemelerle yapmak insani daha da rahatlatiyor. Sadece sunu soyleyebilirim, odun firininda olmamasi lezzet farkini belli ediyor ama yine de cok guzel :)



Malzemeler
  • 500 gr un
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1-2 kasik siviyag
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatli kasigi tuz

      Ici icin, 
  • 300 gr orta yagli dana kuzu karisik kiyma
  • Yarim demet maydanoz
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 dis sarimsak ( istege bagli )
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, dilerseniz aci biber

Yapilisi
  • Hamur icin, unu genis bir kaba alin ve ortasini havuz gibi acin. Diger kalan malzemeleri de ortasindaki cukura ilave edin ve kulak memesi kivaminda bir hamur yogurun. 
  • Hazirladiginiz hamurun ustunu orterek sicak bir yerde iki kati buyuklugune ulasana dek mayalandirin.
  • Harci icinse, sogani, sivri biberleri, domates ve maydanozu rondodan gecirin. Kiymayi, salcalari ve baharatlari da icerisine ilave ederek malzemeler ozlesene kadar tekrar calistirin.
  • Harcin uzerini kapatarak hamur mayalanana kadar buzdolabinda dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru mandalina buyuklugunde bezelere ayirin. Her bir bezeyi unlanmis tezgahta merdane yardimi ile incecik acin.
  • Uzerlerine de ic harcini yayin ve onceden isitilmis 240 derece firinda kontrollu olarak pisirin.
  • Firindan cikan lahmacunlar biraz kuru olabilir, bunun icin pisenleri ustuste tabaga alip uzerini kagit havlu ile kapatin ve buyuk bir posete koyun. Ama cok fazla yumusamamasi icinde bekletirken dikkat edin.
  • Sicak sicak yaninda ayran ve dilediginiz yesilliklerle servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUUNN :)


         Sule abla pisirme yontemi ile ilgili daha detayli bilgi vermis. Dilerseniz buradan sulemcafe ogrenebilirsiniz. Ben ise pisirirken tepsiyi firinin orta katina koydum ve 2-3 dk gibi bir surede pisirdim. 
         
        Ayrica ben 10 adet beze elde ettim ve belki fazla buyuk acmis olmamdan kaynakli ic harcim biraz daha olsaymis dedim :)

        Son olarak da Sule abladan puf noktalari, etiniz yagli degilse harca cok az zeytinyagi ekleyebilir, lahmacunlarin uzerine de harci koyarken kasigi yaglayip eklerseniz hem etin kolay yayilmasini hem de parlak gozukmesini saglarsiniz.



12 yorum:

  1. Oooo! Afiyet olsun canim..

    Harika gözüküyorlar...Begendigine cok sevindim....Gurbette lahmacun tadindan mahrum kalmamak icin evde yapip yemek tek care...

    Burda ki restorantlârda tas firinda yapiyorlar ama inan lezzetli olmuyor,ic malzemesinden olsa gerek...
    Ellerine saglik,sofra istah acici ,sahane gözüküyor, tarifi denedigine cok sevindim...Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim ablacim, bende senin begenmene cok sevindim :)

      Evet bizim gibi ozleyeneler icin, ayrica cevresinde de hic yoksa super bir alternatif :) Muhtemelen ic malzemesinden dolayi olmuyodur yoksa tas firinda tadindan yenmiyor.

      Ama boyle de gercekten harika oldu, tekrar cok tesekkur eder tarifi veren ellere saglik diyorum :)

      Sevgiler ablacim...

      Sil
  2. Nefis olmuş.. Ben de bazen evde yapıyorum lahmacunu.. Çok lezzetli oluyor..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Nahidecim, sonuna kadar sana katiliyorum :)

      Sil
  3. vay beee evde lahmacun haaaa bi bu eksikti :)

    YanıtlaSil
  4. Bakınca insanın canı çekiyor, çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, bende gercekten cok guzel olacagini tahmin etmemistim ama bir o kadar da lezzetli oldular :)

      Sil
  5. Biz çocukken annem de çok yapardı. Sen de ne marifetliymişsin arkadaş : ) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yapilanin lezzeti gercekten bir baska oluyomus ama annelerin yaptigi tadindan yenmez :)

      Cok tesekkur ederim, teveccuhun :)

      Sil
  6. harika lahmacun çok severim. tarif mükemmel. yalnız lahmacun mayasız olmaz mıydı ? ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok severim yasadigimiz yerde de bulunmadigi icin evde yapmak sart tabi :) Genelde evde yapilan tariflerde hamur mayali oluyor ama dediginiz dogru aslinda mayasiz yapiliyor. Bir de oyle denemek gerek :) Fikir icin tesekkurler :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)