28 Nisan 2015 Salı

SOGANLI BULGUR PILAVI VE BUFFALO KANATLARI





                    Ozellikle barbeku sos sevenler icin, degisik ve nefis tavuk kanatlari...


Malzemeler

     Soganli Bulgur Pilavi icin,
  • 2 su bardagi pilavlik bulgur
  • 3 su bardagi kaynar su veya tavuk suyu
  • 1 adet buyuk kuru sogan
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • Tereyag
  • Tuz
      Buffalo Kanatlari icin,
  • 16 adet tavuk kanadi
  • Yarim su bardagi un
  • Yarim su bardagi barbeku sos
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 3 yemek kasigi tereyag
  • Yarim cay kasigi toz kimyon
  • Tuz ve Karabiber

Yapilisi
  • Oncelikle bulgur pilavi icin, sogani soyup incecik yemeklik dograyin.
  • Bulguru yikayip, suzun ve kenarda bekletin.
  • Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve dogranmis soganlari ilave edip kavurun. Yikanmis bulguru ilave edip karistirin. Suyunu ve tuzunu da katarak kisik ateste pisirin.
  • Pilav pistikten sonra uzerine yarim corba kasigi kadar tereyag parcalari atin ve kapagin altini ister kagit havlu ile ister ufak bir mutfak havlusu ile kapatarak dinlenmesi icin bekletin.

  • Kanatlar icin, firini onceden 220 dereceye isitin. Un, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin. Tavuklari kaba ekleyip harmanlayin ve un karisimi ile tavuklari kaplayin.
  • Tereyagini eritip bir firin kabina alin. Uzerine tavuklari ekleyip karistirin. Onceden isinmis firina verin ve 20 dakika pisirin.
  • Barbeku sos, biber salcasi ve kimyonu bir kasede karistirip tavuklarin uzerine dokun. 10-15 dakika daha bu sekilde pisirin ve firindan cikarip bulgur pilavi ile servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


          Bulgur pilavi icin dilerseniz kuru sogan yerine bol taze sogan da kullanabilirsiniz.



18 yorum:

  1. Mis gibi, ikiside en sevdikerimizden.Ellerine saglik Sinemcigim...

    YanıtlaSil
  2. dur şimdi kanat sona tamam da aman soğanlı bulgur pilavı ha tamam yapcaaam en kısa zamanda hemen bugünlerdeeee :) demek buffalolardan kanat yapıyolar he. bufalo çok gördüm ben yaaaa ama kanatları yoktuuuu hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdiden afiyetler olsun Deep :)

      Eeee... bir kere de ben seni guldureyim dimi :)) Bunlarda kanatlisi iste :))

      Sil
    2. Tarifin adını okuyunca benim aklıma ilk gelen buffaloların kanatlı mitolojik halleriydi. Kanatlı at, tavuk, kanat, buffalo... karıştım gittim :)

      Sil
  3. Merhaba canım ben de soganlı salçalı yapıyorum genelde bulgur pilavını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sevdican,
      Bazen bende o sekilde hazirliyorum, her haliyle de guzel oluyor pilavimiz :)

      Sil
  4. Çok leziz görünüyorlar, tavuk-pilava bayılırım :))

    YanıtlaSil
  5. Bulgur pilavınin her türlüsünü çok severim....Pirince tercih ederim. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok severim :) Beyaz pirincten daha saglikli oldugu kesin, en guzeli Nahidecim...

      Sil
  6. Yemek çok lezzetli görünüyor, sunum da harika, biber turşusuyla da çok yakışırlar birbirlerine. Yukarıda buffalo kelimesine takılıp bir yorumunuza ortaklık ettim... :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zulal, yorumlarini hic eksik birakmiyosun. Tursu dedi mi bende akan sular duruyor, cok severim de :))
      Ah buffalolar hepimizi guldurdu desene :)

      Sil
  7. Miss çok güzel görünüyor Sinem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)