28 Nisan 2015 Salı

SOGANLI BULGUR PILAVI VE BUFFALO KANATLARI





                    Ozellikle barbeku sos sevenler icin, degisik ve nefis tavuk kanatlari...


Malzemeler

     Soganli Bulgur Pilavi icin,
  • 2 su bardagi pilavlik bulgur
  • 3 su bardagi kaynar su veya tavuk suyu
  • 1 adet buyuk kuru sogan
  • 2 yemek kasigi zeytinyag
  • Tereyag
  • Tuz
      Buffalo Kanatlari icin,
  • 16 adet tavuk kanadi
  • Yarim su bardagi un
  • Yarim su bardagi barbeku sos
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 3 yemek kasigi tereyag
  • Yarim cay kasigi toz kimyon
  • Tuz ve Karabiber

Yapilisi
  • Oncelikle bulgur pilavi icin, sogani soyup incecik yemeklik dograyin.
  • Bulguru yikayip, suzun ve kenarda bekletin.
  • Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve dogranmis soganlari ilave edip kavurun. Yikanmis bulguru ilave edip karistirin. Suyunu ve tuzunu da katarak kisik ateste pisirin.
  • Pilav pistikten sonra uzerine yarim corba kasigi kadar tereyag parcalari atin ve kapagin altini ister kagit havlu ile ister ufak bir mutfak havlusu ile kapatarak dinlenmesi icin bekletin.

  • Kanatlar icin, firini onceden 220 dereceye isitin. Un, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin. Tavuklari kaba ekleyip harmanlayin ve un karisimi ile tavuklari kaplayin.
  • Tereyagini eritip bir firin kabina alin. Uzerine tavuklari ekleyip karistirin. Onceden isinmis firina verin ve 20 dakika pisirin.
  • Barbeku sos, biber salcasi ve kimyonu bir kasede karistirip tavuklarin uzerine dokun. 10-15 dakika daha bu sekilde pisirin ve firindan cikarip bulgur pilavi ile servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


          Bulgur pilavi icin dilerseniz kuru sogan yerine bol taze sogan da kullanabilirsiniz.



17 yorum:

  1. Mis gibi, ikiside en sevdikerimizden.Ellerine saglik Sinemcigim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgecilmez ikili :) Tesekkurler ablacim...

      Sil
  2. dur şimdi kanat sona tamam da aman soğanlı bulgur pilavı ha tamam yapcaaam en kısa zamanda hemen bugünlerdeeee :) demek buffalolardan kanat yapıyolar he. bufalo çok gördüm ben yaaaa ama kanatları yoktuuuu hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdiden afiyetler olsun Deep :)

      Eeee... bir kere de ben seni guldureyim dimi :)) Bunlarda kanatlisi iste :))

      Sil
    2. Tarifin adını okuyunca benim aklıma ilk gelen buffaloların kanatlı mitolojik halleriydi. Kanatlı at, tavuk, kanat, buffalo... karıştım gittim :)

      Sil
  3. Merhaba canım ben de soganlı salçalı yapıyorum genelde bulgur pilavını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sevdican,
      Bazen bende o sekilde hazirliyorum, her haliyle de guzel oluyor pilavimiz :)

      Sil
  4. Çok leziz görünüyorlar, tavuk-pilava bayılırım :))

    YanıtlaSil
  5. Bulgur pilavınin her türlüsünü çok severim....Pirince tercih ederim. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok severim :) Beyaz pirincten daha saglikli oldugu kesin, en guzeli Nahidecim...

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, benden de Sevgiler :)

      Sil
  7. Yemek çok lezzetli görünüyor, sunum da harika, biber turşusuyla da çok yakışırlar birbirlerine. Yukarıda buffalo kelimesine takılıp bir yorumunuza ortaklık ettim... :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zulal, yorumlarini hic eksik birakmiyosun. Tursu dedi mi bende akan sular duruyor, cok severim de :))
      Ah buffalolar hepimizi guldurdu desene :)

      Sil
  8. Miss çok güzel görünüyor Sinem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)