Ozellikle barbeku sos sevenler icin, degisik ve nefis tavuk kanatlari...
Malzemeler
Soganli Bulgur Pilavi icin,
- 2 su bardagi pilavlik bulgur
- 3 su bardagi kaynar su veya tavuk suyu
- 1 adet buyuk kuru sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyag
- Tereyag
- Tuz
Buffalo Kanatlari icin,
- 16 adet tavuk kanadi
- Yarim su bardagi un
- Yarim su bardagi barbeku sos
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 3 yemek kasigi tereyag
- Yarim cay kasigi toz kimyon
- Tuz ve Karabiber
Yapilisi
- Oncelikle bulgur pilavi icin, sogani soyup incecik yemeklik dograyin.
- Bulguru yikayip, suzun ve kenarda bekletin.
- Zeytinyagini tencereye alarak isitin ve dogranmis soganlari ilave edip kavurun. Yikanmis bulguru ilave edip karistirin. Suyunu ve tuzunu da katarak kisik ateste pisirin.
- Pilav pistikten sonra uzerine yarim corba kasigi kadar tereyag parcalari atin ve kapagin altini ister kagit havlu ile ister ufak bir mutfak havlusu ile kapatarak dinlenmesi icin bekletin.
- Kanatlar icin, firini onceden 220 dereceye isitin. Un, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin. Tavuklari kaba ekleyip harmanlayin ve un karisimi ile tavuklari kaplayin.
- Tereyagini eritip bir firin kabina alin. Uzerine tavuklari ekleyip karistirin. Onceden isinmis firina verin ve 20 dakika pisirin.
- Barbeku sos, biber salcasi ve kimyonu bir kasede karistirip tavuklarin uzerine dokun. 10-15 dakika daha bu sekilde pisirin ve firindan cikarip bulgur pilavi ile servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Mis gibi, ikiside en sevdikerimizden.Ellerine saglik Sinemcigim...
YanıtlaSilVazgecilmez ikili :) Tesekkurler ablacim...
Sildur şimdi kanat sona tamam da aman soğanlı bulgur pilavı ha tamam yapcaaam en kısa zamanda hemen bugünlerdeeee :) demek buffalolardan kanat yapıyolar he. bufalo çok gördüm ben yaaaa ama kanatları yoktuuuu hiç :)
YanıtlaSilSimdiden afiyetler olsun Deep :)
SilEeee... bir kere de ben seni guldureyim dimi :)) Bunlarda kanatlisi iste :))
Tarifin adını okuyunca benim aklıma ilk gelen buffaloların kanatlı mitolojik halleriydi. Kanatlı at, tavuk, kanat, buffalo... karıştım gittim :)
SilMerhaba canım ben de soganlı salçalı yapıyorum genelde bulgur pilavını.
YanıtlaSilMerhabalar Sevdican,
SilBazen bende o sekilde hazirliyorum, her haliyle de guzel oluyor pilavimiz :)
Çok leziz görünüyorlar, tavuk-pilava bayılırım :))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilBulgur pilavınin her türlüsünü çok severim....Pirince tercih ederim. Ellerine sağlık....
YanıtlaSilBende cok severim :) Beyaz pirincten daha saglikli oldugu kesin, en guzeli Nahidecim...
SilElinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim, benden de Sevgiler :)
SilYemek çok lezzetli görünüyor, sunum da harika, biber turşusuyla da çok yakışırlar birbirlerine. Yukarıda buffalo kelimesine takılıp bir yorumunuza ortaklık ettim... :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Cok tesekkur ederim Zulal, yorumlarini hic eksik birakmiyosun. Tursu dedi mi bende akan sular duruyor, cok severim de :))
SilAh buffalolar hepimizi guldurdu desene :)
Miss çok güzel görünüyor Sinem ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok cok tesekkur ederim :)
SilSevgiler...