15 Nisan 2015 Çarşamba

PORTAKALLI VE BITTER CIKOLATALI KEK






Malzemeler
  • 250 gr un
  • 200 gr pudra sekeri
  • 250 ml sivi yag
  • 3 adet yumurta
  • 25 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabugu rendesi
  • Yarim su bardagi portakal suyu
  • 150 gr bitter cikolata
      Uzeri icin, 
  • 1 paket hazir cikolata sos
  • 2.5 su bardagi sut
      Suslemek icin,
  • Portakal kabuklari ya da sekerlemesi
  • Toz antep fistigi

Yapilisi
  • Oncelikle sogumasi icin bitter cikolatayi benmari usulu eritin ve kenarda bekletin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alin.
  • Karistirma kabina yumurtalari ve sekeri alarak cirpin. Sivi yagi yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edin. 
  • Icerisine sogumus olan bitter cikolatayi, portakal suyunu ve rendelenmis kabuklari ilave ederek tekrar cirpin.
  • Kek harcina en son elediginiz kati malzemeleri ekleyin ve spatula yardimi ile karistirin.
  • Yaglanmis kek kalibina harci dokun ve onceden isitilmis 160 derece firinda 45-50 dakika pisirin.
  • Kek pisip, soguduktan sonra uzeri icin sosunu hazirlayin. Bunun icin, hazir sos ile sutu derin bir sos tavasinda iyice karistirin. Orta ateste kaynayana kadar karistirin, kaynadiktan sonra da 2-3 dakika daha pisirin ve ocaktan alin.
  • Sosun ilk sicakligi ciktiktan sonra kekin uzerine dokerek birkac dakika bekleyin ve istediginiz sekilde susleyin.

AFIYET SEKER OLSUN :)


Tarif : Lezzet Dergisi


            Kekin orjinalinde hazir cikolata sos yerine cikolatali ganaj kullanilmisti. Siz de ganaj yapmak isterseniz, 200 ml kremayi kaynama noktasina gelene kadar isitip ocaktan alin. Icerisine de 200 gr bitter cikolata ekleyip eriyinceye kadar karistirin. Buzdolabinda katilastirdiktan sonra da kekin uzerinde kullanabilirsiniz.



20 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor .Kekin iyi kabarmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Puf noktalara dikkat edince sonuc kacinilmaz oluyor :)

      Sil
  2. Portakal ve Çikolata enfes ikili sunum da ayrı bir güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, kacinilmaz bir lezzet :)

      Tesekkurler...

      Sil
  3. Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bitter cikolata VE portakal nefis.Ellerine Saglik canim..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık... çok güzel olmuş. ama ben bitter değil de belki daha açık kıvamlı bir çikolatayla deneyebilirim. Ama bizimkiler bitterlisine bayılır.. Kararsız kaldım şimdi:) Ellerine sağlık..)
    Çikolta sosunu zaten ailece çok seviyoruz.. Bu tarif tam bizlik...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik tercih sana ve aile uyelerine kalmis, talep en cok hangisine varsa onu yapican :) Bence her turlu nefis olucaktir :)
      Tesekkur ederim Nahidecim, size de simdiden afiyetler olsun :)

      Sil
  6. Görüntü süper. Ne kadar güzel kabarmış, ben böyle şeyleri yapma özürlü olduğum için hayranlıkla izliyorum. Ellerinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.

      Estagfurullah eminim herkes ufak hatalar yapiyodur ama belki ufak puf noktalarini gozden kacirdiginiz icin olmuyo olabilir. Tabi kabul ederseniz benim nacizhane gorusumdur.

      Ayrica bloguma da hosgeldiniz, cok memnun oldum :)

      Sil
  7. güzel bir pasta olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, yasasin cikolata diyorum :)

      Sil
  8. Bitter çikolataya portakal nasıl da yakışmıştır. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
    Bana da beklerim
    http://biraltibirsifir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :)
      Cok tesekkur ederim, geldim bile :)

      Sil
  10. aboooooo bu neeee offff tam benlik :) ganaj ne demek fransızca mıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun Deep :)

      Ganaj evet, fransizca ( ganache ) :) Kek, pasta veya kurabiyelerin icini ya da uzerini suslemek icin kullanilan nefis bir krema :) Ayrica truf yapiminda da kullanilmakta...

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)