13 Mayıs 2015 Çarşamba

BOHCA ( MANISA ) KEBABI





Malzemeler
  • 500 gr kuzu kusbasi
  • 2 adet havuc ( kup dogranmis )
  • 2 adet orta boy patates ( kup dogranmis )
  • 1 su bardagi bezelye
  • 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis )
  • 1 dis sarimsak
  • 3 corba kasigi zeytinyagi
  • 1 tatli kasigi kekik
  • 3-3.5 su bardagi su
     Krep icin, 
  • 2 su bardagi sut
  • 2 adet yumurta
  • 3 cay bardagi un
  • 1 cay kasigi tuz
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
     Uzeri icin, 
  • Dilimlenmis taze kasar peyniri
  • Domates
  • Sivri biber

Yapilisi
  • Oncelikle zeytinyagini tencereye alarak kiyilmis soganlari pembelesinceye kadar kavurun. 
  • Etleri ve havuclari ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Daha sonra uzerine suyunu, patatesleri, bezelyeyi, ince kiyilmis sarimsagi ve tuzunu ekleyerek suyunu cekene kadar 30 ya da 40 dk pisirin.
  • Yemek pisip suyunu cektikten sonra kekigi ilave edin ve ilinmaya birakin.
  • Krep icin, yumurta ve sutu cirpin. Tuzunu ve unu yavas yavas ekleyerek sivi bir karisim elde edin. Krep hamurunun kolay pismesi icin cok koyu olmamasi gerekiyor.
  • Icine ince kiyilmis maydanoz ve dereotunu da ilave ederek karistirin.
  • Hafif yaglanmis tavaya hamurdan kepce yardimi ile dokerek tavanin her yerine ulasmasi icin hafifce cevirin ve onlu arkali pisirin.
  • Hazirlanan kreplerden birini yuvarlak kaseye oturtarak icine etli harctan koyun ve bohca seklinde katlayin.
  • Bohcalari ters cevirerek yaglanmis firin kabina yerlestirin.
  • Her bir bohcanin uzerine bir dilim kasar peyniri, bir dilim domates ve en ustune de sivri biber koyarak tam ortasina bir kurdan batirin.
  • Onceden isitilmis 200 derece firinda 10-15 dakika kasarlar eriyinceye kadar pisirin.

AFIYET OLSUN...


         Benim hazirladigim krep olculerinden 10 adet cikti. Ic harci ile birlikte toplam 8 adet bohca kebabi elde ettim. Geriye kalan 2 krep de sabah kahvaltisi icin ayrilmis oldu :) 
         Dilerseniz ic harcini da baska ( toz kirmizi biber, karabiber ) baharatlar ekleyebilirsiniz.




16 yorum:

  1. Harika gözüküyor :) Ellerine saglik canim . Nefis,lezzêtli olmali :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol ablacim, kacirilmayacak bir tat diyebilirim :)

      Sil
  2. Çok severim bu tarifi, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Oh ellerinize sağlık enfes görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, yorumlarinizi eksik birakmiyosunuz :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık zahmetli ama en lezzetli yemeklerden biri sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de herseye değer dimi Ozgencim :) Tesekkur ederim...

      Sil
  5. Böyle güzel sunumlara benim çocuklar bayılır... Hatta yemek için sabırsızlanırlar... :) Ben de bu güzel tarifi denemek için sabırsızlanıyorum.::) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunum dedi mi, bende de akan sular duruyor :) once gozlerimiz doyucak ki Yemegin de tadini alalim :)

      Size de simdiden afiyet olsun canim, Tesekkur ederim...

      Sil
  6. aştın sen aştın erdin valla :)

    YanıtlaSil
  7. Zahmetli bir tarif ama görüntü harika :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birazcık ama yine de değer :) Çok teşekkür ederim

      Sil
  8. Ellerine sağlık. Harika gorunuyor
    Havuç ilavesi ile harika olmus

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)