22 Temmuz 2015 Çarşamba

FIRINDA SANDAL SEFASI






                                                   Yazlik, enfes bir aperitif...


Malzemeler
  • 6 adet bebek kabak
  • 4 yemek kasigi rende kasar peyniri
  • 2 yemek kasigi siviyagi
  • 6 yemek kasigi lor peyniri
  • 2 adet domates
  • 1 cay kasigi tuz

Yapilisi
  • Kabaklari yikadiktan sonra baslarini kesip, ortadan boylamasina ikiye bolun ve ic kisimlarini kasikla cikartin.
  • Bir tencerede kabaklari gecmeyecek kadar tuzlu su kaynatin ve 5-6 dk kadar kabaklari bu suda haslayin. Daha sonra suzulmesi icin kenara alin.
  • Domatesleri cok minik kupler halinde dograyin. Rende kasar peyniri haric geri kalan tum malzemeyi bir kabin icerisinde karistirin. Karisimi haslanmis kabaklarin icerisine doldurun. En uste rende kasar peyniri serpin. 
  • Doldurdugunuz kabaklari yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Uzerlerine hafifce zeytinyagi gezdirin. Onceden isitilmis 180-200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.



AFIYET VE HELAL OLSUN...



18 yorum:

  1. Ellerinize sağlık... Harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir sandal sefası bu..:) Ben de deneyeyim bari.. Ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne sandal, tadindan yenmiyor :) Tesekkurler Nahidecim

      Sil
  3. Yoklugumda nefis seyler hzirlanmis, ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim ablacim, begendiysen ne mutlu :)

      Sil
  4. Ellerinize saglık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Çok severim.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Sandal sefası birkaç yerde daha görmüştüm ..Seninki de bir harika..Sunum açısından çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu ara bir cok sitede var, bende eksik kalmayayim dedim :)

      Tesekkur ederim Sevdican...

      Sil
  7. Çok iştah açıcı görünüyor, her an el altında bulunan malzemelerle yapılmış pratik bir yemek. Oyulmuş kabaklara karabiber serpebilirim; Hayalimde yaptım bile, en kısa zamanda gerçeğinide yapabilirim. Ellerine sağlık Sinemciğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dedigin gibi hem cok pratik hem cok cok ekstra bir malzemeye gerek yok tabi boyle olunca isimiz cok kolaylasiyor :) Ustelik lezzetli ve cok hafif oluyor. Baharat cesitlemesi arttirilabilir nasil istersen Zulalcim.

      Simdiden afiyetler olsun, tesekkurler :)

      Sil
  8. aaaa bu ne yaa ne güzel ya böle bişi vardı benzeri neydi minik girit kabaklarından yapılan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bende onu bilmiyorum galiba Deep, girit kabagindan dolma yapiyorum da dedigini bilemedim. Bir aydinlatsan fena olmaz :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)