20 Ağustos 2015 Perşembe

DOMATESLI VE FESLEGENLI BRUSCHETTA





              Bruschetta ( brusketta ), 15. yy'dan itibaren Italyanlarin klasigi haline gelmis bir tur aperitif. Ana malzemeleri sizma zeytinyagi, sarimsak  ve tuz ile cesnilendirilmis kizarmis ekmekler olup uzerine de dilediginiz malzemeleri ( sebze, domates, peynir ) ekleyerek sunulan hafif bir baslangictir. Italyanlarda daha cok kendi yaptiklari tam bugdayli ekmekler tercih edilmektedir.

             Kahvaltilarinizda veya davet sofralarinizi cesitlendirmek adina hazirlayabileceginiz lezzetli bir secenek diyebilirim. Ben kahvalti icin hazirlamistim, cok da begenildi :)




Malzemeler
  • 8-9 dilim istediginiz tur ekmek
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 4 dis sarimsak
  • 3 adet domates
  • 3-4 dal taze feslegen ( ince dogranmis )
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Yapilisi
  • Firininizi 250 dereceye ayarlayin.
  • Sarimsaklari soyup cok minik olacak sekilde kiyin. Zeytinyagi ve tuz ile beraber kucuk bir kasede karistirin.
  • Dilimlenmis ekmeklerin uzerine sarimsakli zeytinyagini firca yardimi ile surun. Firin tepsisine dizin.
  • Isittiginiz firinda yaklasik 10 dakika kadar ekmekler altin rengi olana dek firinlayin.
  • Domatesleri minik kupler halinde dograyin. Bir kaseye alarak ince dogranmis feslegenleri de ekleyip karistirin.
  • Firindan cikardiginiz kizarmis ekmeklerin uzerine domates karisimindan yerlestirin. Uzerlerine de karabiber serperek servis edebilirsiniz.

AFIYET VE HELAL OLSUN...


18 yorum:

  1. Benim de aklımdaydı baharatlı ekmek yapmak yapayım ben de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyleyse guzel tesaduf etmisim :) Afiyetler olsun canim :)

      Sil
  2. Oyyy harika gorunuyorlar ellerinize saglik

    Sevgiler

    Tolunay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  3. Sarımsaklı ekmek fikri kulağa hoş geliyor.. Lezzetli olacağını düşünüyorum...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Sarimsakli ekmege bayilirim. Hem hazirlamasi kolay hem de kisa surede ortaya cikiyor. Genelde uzerine baska bir malzeme koymadan tuketiyorduk. Bir de İtalyan tarzi deneyelim, mutfaklarimiza İtalyan ruzgari estirelim :-) ellerine saglik canim.;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde sade veya ilave malzemeli olarak cok sevdigim bir lezzet, dedigin gibi cok da pratik Zulalcim. Dunya mutfaklari bizden de eksik olmasin dimi :)

      Sil
  5. bu nasıl güzel içindekiler yaaa işte akdeniz mutfağııııı yaaa bi taneee :)

    YanıtlaSil
  6. Hımmm leziz görünüyorlar :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Bayilarak yedigim bir lezzet :) Ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  8. oyy oooyy oyyyy :))) Renkli bir servis tabağı...Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Ilgin icin tesekkur ederim canim... Ailemize minik bir uye katildi o yuzden bloga ara vermek zorunda kaldim. Aslinda sizleri takip ediyorum ama yorum yapmaya simdilik biraz zor zaman buluyorum :) En kisa zamanda buralarda olucam :)
      Sevgiler canim.. Sordugun icin ayrica cok mutlu oldum :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)