19 Ağustos 2015 Çarşamba

JALAPENO BIBER TURSULU KISIR





Malzemeler

  • 2 su bardagi ince bulgur
  • 2 adet buyuk boy kuru sogan ( minik dogranmis )
  • 2 dis sarimsak ( minik dogranmis )
  • 1 adet domates
  • Yarim demet kivircik salata
  • Yarim kavanoz jalapeno biber tursusu
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 1 corba kasigi biber salcasi
  • 3 corba kasigi zeytinyagi
  • 1.5 limon suyu veya nar eksisi
  • Tuz, kimyon, karabiber, kirmizi toz biber, pulbiber

Yapilisi
  • Bulguru ufak bir tencereye alip, uzerini gececek kadar sicak su ekleyin ve kapagini kapatarak sismesini bekleyin. Yaklasik 10 dakika kadar suyunu iyice cekmesi gerek.
  • Zeytinyagini genis bir tavaya alarak dogranmis sogan ve sarimsagi ilave edip kavurun. Bir kac dakika kavrulduktan sonra salcalarini da ekleyerek tekrar kavurun ve baharatlarini icine katin.
  • Kivircik salatayi yikayip iyice suzdurdukten sonra ince ince dograyin. 
  • Jalapeno biberlerden dilediginiz kadar minik minik dograyin.
  • Bulguru salata kasesine alin ve kavrulmus salcali sogani icine ekleyip iyice karistirin. Daha sonra dogranmis salata ve biberleri de ilave edip tekrar karistirin.
  • En son limon suyunu da ekleyin.
  • Salatayi dilerseniz benim yaptigim gibi bir kalibin icine bosaltin. Uzerine iyice bastirdiktan sonra servis tabagina ters cevirin ve istediginiz gibi susleyin.


AFIYET VE HELAL OLSUN...



            Jalapeno biber tursusu aci oldugu icin ben cok fazla kullanmadim, eger siz cok acili severseniz miktarini arttirabilirsiniz.



15 yorum:

  1. Ayy canım kısır çekti şimdi ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. jalapeno turşusu çok güzel görünüyor... Acı mı? Çok acı değilse ben de ekleyebilirim kısıra... Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi hic aci yemeyen biri icin oldukca aci Nahidecim ama tabi herkesin aci yeme oranina gore degisebilir de. Dilersen onceden deneyip ona gore ekleyebilirsin.

      Sil
  3. İnce bulgurun hayranıyım. Kısırı da çok severim, sen de çiçek açtırmışsın mübarek. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de cok sevdigim bir bakliyattir, her sekilde de kullanilabiliyor ya en guzeli de o :)
      Tesekkur ederim...

      Sil
  4. ay jalepano ve kısır he. doğu batı sentezi olmuş :) ben böle acı şeler yiyince burnum ve gözüm akıyoo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada karistirmak da gerek dimi :) Bende cok aci yiyen biri degilim, daha cok esim sevdigi icin degisiklik olsun diye bu sekilde hazirladim :) Ama guzel de oldu Deep...

      Sil
  5. Hımm kısıra kuru soğan ve sarımsak koyuyorsun ilginç :) yeşil soğan konulduğunu biliyorum çok lezzetli de oluyor ama benim midem rahatsız oluyor kuru ya da yeşil soğanı pişirmeden yiyince :))
    Kısır çok severim, kısır için favori baharatım da kimyon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yesil sogan da kullandigim oluyor, tabi mide hassas olunca dikkat etmek gerek Senaycim :)
      Ben kisirda genel olarak her turlu lezzete acigim, favori baharatta da sana katiliyorum :)

      Sil
  6. Kisir, gunlerin vazgecilmezi...gorunce canim cekti.. Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık.Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)