Malzemeler
- 2 su bardagi ince bulgur
- 2 adet buyuk boy kuru sogan ( minik dogranmis )
- 2 dis sarimsak ( minik dogranmis )
- 1 adet domates
- Yarim demet kivircik salata
- Yarim kavanoz jalapeno biber tursusu
- 1 corba kasigi domates salcasi
- 1 corba kasigi biber salcasi
- 3 corba kasigi zeytinyagi
- 1.5 limon suyu veya nar eksisi
- Tuz, kimyon, karabiber, kirmizi toz biber, pulbiber
Yapilisi
- Bulguru ufak bir tencereye alip, uzerini gececek kadar sicak su ekleyin ve kapagini kapatarak sismesini bekleyin. Yaklasik 10 dakika kadar suyunu iyice cekmesi gerek.
- Zeytinyagini genis bir tavaya alarak dogranmis sogan ve sarimsagi ilave edip kavurun. Bir kac dakika kavrulduktan sonra salcalarini da ekleyerek tekrar kavurun ve baharatlarini icine katin.
- Kivircik salatayi yikayip iyice suzdurdukten sonra ince ince dograyin.
- Jalapeno biberlerden dilediginiz kadar minik minik dograyin.
- Bulguru salata kasesine alin ve kavrulmus salcali sogani icine ekleyip iyice karistirin. Daha sonra dogranmis salata ve biberleri de ilave edip tekrar karistirin.
- En son limon suyunu da ekleyin.
- Salatayi dilerseniz benim yaptigim gibi bir kalibin icine bosaltin. Uzerine iyice bastirdiktan sonra servis tabagina ters cevirin ve istediginiz gibi susleyin.
AFIYET VE HELAL OLSUN...
Jalapeno biber tursusu aci oldugu icin ben cok fazla kullanmadim, eger siz cok acili severseniz miktarini arttirabilirsiniz.
Ayy canım kısır çekti şimdi ellerine sağlık:)
YanıtlaSil:) Tesekkur ederim canim
SilSevgiler
jalapeno turşusu çok güzel görünüyor... Acı mı? Çok acı değilse ben de ekleyebilirim kısıra... Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBenim gibi hic aci yemeyen biri icin oldukca aci Nahidecim ama tabi herkesin aci yeme oranina gore degisebilir de. Dilersen onceden deneyip ona gore ekleyebilirsin.
Silİnce bulgurun hayranıyım. Kısırı da çok severim, sen de çiçek açtırmışsın mübarek. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBenim de cok sevdigim bir bakliyattir, her sekilde de kullanilabiliyor ya en guzeli de o :)
SilTesekkur ederim...
ay jalepano ve kısır he. doğu batı sentezi olmuş :) ben böle acı şeler yiyince burnum ve gözüm akıyoo :)
YanıtlaSilArada karistirmak da gerek dimi :) Bende cok aci yiyen biri degilim, daha cok esim sevdigi icin degisiklik olsun diye bu sekilde hazirladim :) Ama guzel de oldu Deep...
SilHımm kısıra kuru soğan ve sarımsak koyuyorsun ilginç :) yeşil soğan konulduğunu biliyorum çok lezzetli de oluyor ama benim midem rahatsız oluyor kuru ya da yeşil soğanı pişirmeden yiyince :))
YanıtlaSilKısır çok severim, kısır için favori baharatım da kimyon :)
Bazen yesil sogan da kullandigim oluyor, tabi mide hassas olunca dikkat etmek gerek Senaycim :)
SilBen kisirda genel olarak her turlu lezzete acigim, favori baharatta da sana katiliyorum :)
Kisir, gunlerin vazgecilmezi...gorunce canim cekti.. Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilEvet olmazsa olmazlarimizdan canim :)
SilOyy oyy oyyy
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
Cok tesekkur ederim :)
SilEllerinize sağlık.Afiyetler olsun..
YanıtlaSil