Malzemeler
- 3 su bardagi sut
- 1 yumurta sarisi
- 1 cay bardagi un
- 5 yemek kasigi toz seker
- 100 gr beyaz cikolata
- 200 gr mascarpone peyniri
- 1 paket vanilin
Tabani ve Uzeri icin,
- Pismaniye
- Antep fistigi, dilerseniz cikolatali dondurma
Yapilisi
- Unu, toz sekeri, yumurta sarisini ve sutu bir tencereye alin. Iyice cirpin. Orta ateste surekli karistirarak koyulasana kadar pisirin. Beyaz cikolata ve vanilini ilave ederek cikolata eriyene kadar karistirip ocaktan alin. Kenara alip ilinmasini bekleyin.
- Ilindiktan sonra mascarpone peynirini ekleyin ve mikserle cirpin.
- Kuplarin tabanina bir miktar pismaniye koyup elinizle bastirin. Uzerlerine de muhallebi dokun.
- Servis etmeden once uzerlerini pismaniye ve antep fistigi ile susleyebilirsiniz.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN...
Tarif : Lezzet Dergisi
Tarifin orjinalinde labne peyniri kullanilmisti, dilerseniz siz de onu tercih edebilirsiniz. Pismaniyenin kurumamasi acisindan yapildiktan sonra 1-2 gun icinde tuketmenizi oneririm.
Güzel bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim Sevdican...
Silooo mis, ellerinize sağlık, kadayıflı olur da pişmaniyeli olmaz mı, tabiki de olur, ispatı :))))
YanıtlaSilDimi ama bence de :)) Hem de nasil guzel olur :)
SilTesekkur ederim.
kesinlikle, kaçarı yok kaldı ki kavurma faslı da yok daha pratik, güzel tercih ;)
SilYap da yiyelim Fenom ;) (yancı anne işbaşında)
SilSohbetiniz tatlidan daha tatli oldu :)
Silsen gel yaparım ben :)
SilGelmem mi :D
SilÇok İlginç bir tarif pişmaniyeli düşünmemiştim hiç muhallebiyi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Sütlü tatlı sunumları çok şık oluyor değil mi :))
Farkli ve cok lezzetli oldugunu soyleyebilirim :) Sunum konusu ise kesinlikle evet ayri bir havasi oluyor :) Tesekkurler Senaycim...
SilPişmaniyeyi çok severim.. Ve beyaz çikolatayı da..:) Bu ikisini bir arada böyle nefis bir muhallebi içinde düşündüm de.. Harika..
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Oooo...ikisi de cok seviliyomus madem, o zaman bu enfes tat kacmaz :) Tesekkurler Nahidecim..
Sil"Mascarpone peyniri"ni araştırmam lazım ilk kez duyuyorum. Ama labne olursa olur ki sürekli yapıyorum juniordan...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, tadını da hayal ettim bence çok başarılı! Pişmaniye... Tazesinden almak var değil mi ;)))
Gerçi ben yumuşamış halini daha çok seviyorum sanırım :D Yani her türlü uygun bana ;) Elinize sağlık
Maskarpone hafif tatlimsi Italyanlara ait olan bir peynir turu, en cok da tiramisu icin kullaniliyor, bizdeki labne peyniri genellikle onun yerine kullanilir.
SilGuzel yorumunuz icin ayrica tesekkur ederim, madem yumusamis da seviyosun o zaman hic sorun yok :) Cok guzel bir muhallebisi var :) Denerseniz simdiden afiyetler olsun :)
Yaa tiramisu da kullanılan peynir Dağınık! sen nasıl bilmezsin tatlılar da bu tercih ediliyor hep, italyan işi:)))
SilSayende öğrendim neyseki (cahilliklerimizi örtelim adlı eserim :D) çok teşekkürler (senli benli olurum acımam!)!
SilUmarım deneyebilirim canım çekti, belki Fenom yapar bana onu kandırayım :D
Bir ufacik bilgiye vesile olmak cok guzel :) Rica ederim ne demek, hic sorun degil olabilirsin :)
SilBoyle guzel sohbete eminim kirmaz seni Kore Fenomeni yapar :)
Tabi yaparım ki her zaman, aloo deyin yeter :)
Silyapılmış hazır zaten, Renklii Mutfağa konuk olalım :)))
Buyrun buyrun, ne demek boyle guzel muhabbete karsilikli devam ederiz :)
SilBuyuralım, bizden ala geyik yapan olmaz Renklii Mutfak :))
Sil:)
SilFenom :)) Ben yazarken senin yorumun yoktu :D Şimdi okuyunca seni görmemişim gibi olmuş :)
SilNeden bilmez Dağınık? Çünkü tiramisu sevmez Dağınık :D En sevmediğim tatlılardandır hiç aram yok :)
Zaten tatlıyla aram yok biliyorsun :))
Bir de artık çok cahilleştim be Fenom.. Sizden öğreniyorum her şeyi :)))
Fenom ben kendime "hemen atladım" diyordum ki sen de benden beter çıktın gidiyoruz o zaman Renkli Mutfak'a :D
SilAma o bu ara yoğun ;) Bir rahatlasın gideriz ;)) Ya da muhallebi yerine daha lezzetli bir şeyler yeriz ;))
:)) Evet bebis ufak olunca birseyleri yetistirmek zor oluyor ama olsun siz gelin en fazla beraber mutfaga gireriz :)
SilBen direkt bebişi yesem yeter Mutfakçım ;) Siz takılın mutfakta :D
SilBebisime kiyma Daginikcim :)
SilAy severim bebişini :) Kokla benim yerime :)
SilKoklamalara doyuluyor mu ki :)))
SilDoyulmuyor Mutfakçım! Benimki büyüdü sayılır hala kokluyorum o bebek kokusu gitse de :D
Sil:) Galiba bende oyle olucam :)
Silblog keşif etkinliği ile blogunuzu takibe aldım, ve sanırım sadece takip eden kısmında kalacağım :( yaptıklarınızı uygulamam çok zor ...
YanıtlaSilSiz yapın biz yiyelim :) sizi de bloguma beklerim
Hosgeldiniz, sefalar getirdiniz :) Ben yapayim siz yiyin kismi da olur ama sormamda bi sakinca yoksa neden uygulamam zor dediniz!
SilTatli bir dönüs olmus,ellerine saglik Sinemcigim :))
YanıtlaSilTesekkur ederim ablacim, tatli ara tatli donusle olur diye dusundum :)
Silİlk defa görüyorum, farklı bir tat olsa gerek. Tam pişmaniye delisi olan erkek kardeşime göre.
YanıtlaSilCok guzel oldugunu soyleyebilirim :) Bir de pismaniye seviliyorsa ooo...tamam o zaman :)
Silof hiç yemedim ama bak bu benim favorilerime girer. çünkü iki şeyi de çok seviyom of of bu ne yaaaa :)
YanıtlaSilAfiyetler olsun Deep :)) Tadi enfesss...
SilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor eminim tadıda öyledir :)) takipteyim bende sizi beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :) Hosgeldiniz :)
SilPişmaniye fikri güzelmiş. Tatlıda nasıl durduğunu deneyip görmeli. Sunumun çok güzel olmuş ayrıca. Eline sağlık :)
YanıtlaSilDegisik bir tatli oluyor, pismaniye sevenler icin super :) Tesekkur ederim canim...
SilELINIZE SAĞLIK PIŞMANIYE BAZI TATLIARA ÇOK YAKIŞIYOR
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilMerhabalar,çok güzel ve değişik bir tarif pişmaniyeyi çok severim eminim muhallebiyle buluşması harika olmuştur ellerinize sağlık.Bende beklerim bloğuma sevgiler...
YanıtlaSilgülayinmutfahindan...
Degisik bir lezzet katiyor, evet enfes diyebilirim :) Cok tesekkur ederim, mutlaka gelicem :)
SilSevgiler