10 Şubat 2016 Çarşamba

PISMANIYELI MUHALLEBI





Malzemeler
  • 3 su bardagi sut
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 cay bardagi un
  • 5 yemek kasigi toz seker
  • 100 gr beyaz cikolata
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 1 paket vanilin
      Tabani ve Uzeri icin,
  • Pismaniye
  • Antep fistigi, dilerseniz cikolatali dondurma

Yapilisi
  • Unu, toz sekeri, yumurta sarisini ve sutu bir tencereye alin. Iyice cirpin. Orta ateste surekli karistirarak koyulasana kadar pisirin. Beyaz cikolata ve vanilini ilave ederek cikolata eriyene kadar karistirip ocaktan alin. Kenara alip ilinmasini bekleyin. 
  • Ilindiktan sonra mascarpone peynirini ekleyin ve mikserle cirpin. 
  • Kuplarin tabanina bir miktar pismaniye koyup elinizle bastirin. Uzerlerine de muhallebi dokun.
  • Servis etmeden once uzerlerini pismaniye ve antep fistigi ile susleyebilirsiniz.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN...



Tarif : Lezzet Dergisi


          Tarifin orjinalinde labne peyniri kullanilmisti, dilerseniz siz de onu tercih edebilirsiniz. Pismaniyenin kurumamasi acisindan yapildiktan sonra 1-2 gun icinde tuketmenizi oneririm.




47 yorum:

  1. Güzel bir tarif ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ooo mis, ellerinize sağlık, kadayıflı olur da pişmaniyeli olmaz mı, tabiki de olur, ispatı :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ama bence de :)) Hem de nasil guzel olur :)
      Tesekkur ederim.

      Sil
    2. kesinlikle, kaçarı yok kaldı ki kavurma faslı da yok daha pratik, güzel tercih ;)

      Sil
    3. Yap da yiyelim Fenom ;) (yancı anne işbaşında)

      Sil
    4. Sohbetiniz tatlidan daha tatli oldu :)

      Sil
  3. Çok İlginç bir tarif pişmaniyeli düşünmemiştim hiç muhallebiyi :)
    Ellerine sağlık. Sütlü tatlı sunumları çok şık oluyor değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkli ve cok lezzetli oldugunu soyleyebilirim :) Sunum konusu ise kesinlikle evet ayri bir havasi oluyor :) Tesekkurler Senaycim...

      Sil
  4. Pişmaniyeyi çok severim.. Ve beyaz çikolatayı da..:) Bu ikisini bir arada böyle nefis bir muhallebi içinde düşündüm de.. Harika..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo...ikisi de cok seviliyomus madem, o zaman bu enfes tat kacmaz :) Tesekkurler Nahidecim..

      Sil
  5. "Mascarpone peyniri"ni araştırmam lazım ilk kez duyuyorum. Ama labne olursa olur ki sürekli yapıyorum juniordan...

    Çok lezzetli görünüyor, tadını da hayal ettim bence çok başarılı! Pişmaniye... Tazesinden almak var değil mi ;)))
    Gerçi ben yumuşamış halini daha çok seviyorum sanırım :D Yani her türlü uygun bana ;) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskarpone hafif tatlimsi Italyanlara ait olan bir peynir turu, en cok da tiramisu icin kullaniliyor, bizdeki labne peyniri genellikle onun yerine kullanilir.

      Guzel yorumunuz icin ayrica tesekkur ederim, madem yumusamis da seviyosun o zaman hic sorun yok :) Cok guzel bir muhallebisi var :) Denerseniz simdiden afiyetler olsun :)

      Sil
    2. Yaa tiramisu da kullanılan peynir Dağınık! sen nasıl bilmezsin tatlılar da bu tercih ediliyor hep, italyan işi:)))

      Sil
    3. Sayende öğrendim neyseki (cahilliklerimizi örtelim adlı eserim :D) çok teşekkürler (senli benli olurum acımam!)!

      Umarım deneyebilirim canım çekti, belki Fenom yapar bana onu kandırayım :D

      Sil
    4. Bir ufacik bilgiye vesile olmak cok guzel :) Rica ederim ne demek, hic sorun degil olabilirsin :)
      Boyle guzel sohbete eminim kirmaz seni Kore Fenomeni yapar :)

      Sil
    5. Tabi yaparım ki her zaman, aloo deyin yeter :)
      yapılmış hazır zaten, Renklii Mutfağa konuk olalım :)))

      Sil
    6. Buyrun buyrun, ne demek boyle guzel muhabbete karsilikli devam ederiz :)

      Sil
    7. Buyuralım, bizden ala geyik yapan olmaz Renklii Mutfak :))

      Sil
    8. Fenom :)) Ben yazarken senin yorumun yoktu :D Şimdi okuyunca seni görmemişim gibi olmuş :)
      Neden bilmez Dağınık? Çünkü tiramisu sevmez Dağınık :D En sevmediğim tatlılardandır hiç aram yok :)
      Zaten tatlıyla aram yok biliyorsun :))
      Bir de artık çok cahilleştim be Fenom.. Sizden öğreniyorum her şeyi :)))

      Sil
    9. Fenom ben kendime "hemen atladım" diyordum ki sen de benden beter çıktın gidiyoruz o zaman Renkli Mutfak'a :D
      Ama o bu ara yoğun ;) Bir rahatlasın gideriz ;)) Ya da muhallebi yerine daha lezzetli bir şeyler yeriz ;))

      Sil
    10. :)) Evet bebis ufak olunca birseyleri yetistirmek zor oluyor ama olsun siz gelin en fazla beraber mutfaga gireriz :)

      Sil
    11. Ben direkt bebişi yesem yeter Mutfakçım ;) Siz takılın mutfakta :D

      Sil
    12. Bebisime kiyma Daginikcim :)

      Sil
    13. Ay severim bebişini :) Kokla benim yerime :)

      Sil
    14. Koklamalara doyuluyor mu ki :)))

      Sil
    15. Doyulmuyor Mutfakçım! Benimki büyüdü sayılır hala kokluyorum o bebek kokusu gitse de :D

      Sil
    16. :) Galiba bende oyle olucam :)

      Sil
  6. blog keşif etkinliği ile blogunuzu takibe aldım, ve sanırım sadece takip eden kısmında kalacağım :( yaptıklarınızı uygulamam çok zor ...
    Siz yapın biz yiyelim :) sizi de bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz, sefalar getirdiniz :) Ben yapayim siz yiyin kismi da olur ama sormamda bi sakinca yoksa neden uygulamam zor dediniz!

      Sil
  7. Tatli bir dönüs olmus,ellerine saglik Sinemcigim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim ablacim, tatli ara tatli donusle olur diye dusundum :)

      Sil
  8. İlk defa görüyorum, farklı bir tat olsa gerek. Tam pişmaniye delisi olan erkek kardeşime göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok guzel oldugunu soyleyebilirim :) Bir de pismaniye seviliyorsa ooo...tamam o zaman :)

      Sil
  9. of hiç yemedim ama bak bu benim favorilerime girer. çünkü iki şeyi de çok seviyom of of bu ne yaaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor eminim tadıda öyledir :)) takipteyim bende sizi beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Pişmaniye fikri güzelmiş. Tatlıda nasıl durduğunu deneyip görmeli. Sunumun çok güzel olmuş ayrıca. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degisik bir tatli oluyor, pismaniye sevenler icin super :) Tesekkur ederim canim...

      Sil
  12. ELINIZE SAĞLIK PIŞMANIYE BAZI TATLIARA ÇOK YAKIŞIYOR

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,çok güzel ve değişik bir tarif pişmaniyeyi çok severim eminim muhallebiyle buluşması harika olmuştur ellerinize sağlık.Bende beklerim bloğuma sevgiler...
    gülayinmutfahindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degisik bir lezzet katiyor, evet enfes diyebilirim :) Cok tesekkur ederim, mutlaka gelicem :)
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)