14 Nisan 2016 Perşembe

BAYAT EKMEK PIZZASI





                      Evde kalan ekmeklerinizi degerlendirmek icin ya da kahvalti da kitir kitir enfes kasar peynirli bir tat istiyorsaniz hic dusunmeden deneyin :) 

                      Kullanilan ekmek dilimleri fark edecegi icin malzemelerde olcu belirtmedim. Sadece zeytinyagi biber salcasi karisimi hazirlarken, zeytinyagi olcusunu salcadan fazla tutarsaniz daha guzel olur.


Malzemeler
  • Dilimlenmis istediginiz tur ekmek
  • Sucuk  ( kup kup dogranmis )
  • Yesil biber ( kup dogranmis )
  • Kirmizi biber ( kup dogranmis )
  • Domates ( kup dogranmis )
  • Siyah Zeytin ( kup dogranmis )
  • Dilimlenmis Kasar Peynir
  • Mozzarella ya da Beyaz Peynir ( kup dogranmis )
  • Biber salcasi
  • Zeytinyagi

Yapilisi
  • Zeytinyagi ve biber salcasini kucuk bir kasede iyice karistirin. Ekmek dilimlerinin uzerine surun. Dilimlenmis kasar peynirlerini ekmeklerin ustune yerlestirin. En son geriye kalan malzemeleri de uzerlerine serpistirerek firin tepsisine alin ve onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)


           

25 yorum:

  1. Her şey annemin eve 2 ekmek fazla almasıyla başladı, o gün bu gündür evde bayat ekmek eksilmiyor :) tuttum bu tarifi deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel hikayenizle gulumsettiniz beni :) Cok tesekkur ederim size de afiyetler olsun :)

      Sil
  2. Harika görünüyor bayat ekmekleri ne güzel değerlendirmişsin ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagolun, gercekten cok lezzetli oldu :)

      Sil
  3. Çok lezzetli görünüyorlar, elinize sağlık. :) Değerlendirmek ve alternatif atıştırmalık açısından da iyi düşülmüş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Güzel görünüyorlar, kıtır kıtır. Bu tip şeyleri genelde yakıyorum, yakmasam da son anda yetişip kurutuyorum. Unutkanlık mı desem üşengeçlik mi bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Belki de senden oturu degil, cok cabuk pistigi icin olabilir mi :)

      Sil
  5. Çoğu zaman yaptığım bi tarif. Kahvaltıda bile iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık ben bu tarifi tuttum görünüm ve tarif müthiş sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhabalar. harika bir tarif önermişsiniz tebrik ederim en azından ekmek israfını önleyecek bir tarif olduğuna inanıyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Begenmenize cok cok sevindim, cok tesekkur ederim :)
      Sevgiler

      Sil
  8. Ben de bayatlayan ekmekleri ıslatıp un ekleyip yoğurup yapmıştım acılı ekmeğe benzer şekilde.. O nasıl bir lezzet.. Muhteşemdi.. Bayat ekmekleri atmamak gerek.. Dilim olarak hazırlamak da çok güzel tabi.. Çıtır çıtır mis gibi..
    Aklıma düştü şimdi.. Kahvaltıya yapayım ben de..:)
    Ellerine sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tarifinle de degisik geldi Nahidecim, denemem gerek :) Seninde ellerine saglik.
      Evet bayat ekmekleri hic birsey yapamasam kizartip rondodan geciriyorum ve direk buzluga koyuyorum. Bu sekilde de kofte gibi bir cok tarifte kullanima hazir oluyor.

      Tesekkur ederim Nahidecim :)

      Sil
  9. Bayat ekmekleri kızartıp yiyen bir ben miyim üşengeçlikten tabi pizza filan beni aştı ondan dedim :))) böyle gördükçe canım çok çekiyor ellerinize sağlık şuan acıktım çok bakmayayım ekrana yapışmak istemiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canim yalniz degilsin cogu zaman bende o sekilde tuketiyorum :) Kizarmis ekmek de cok severim :) Bir seferde usenmeden dene derim cunku cok lezzetli :)
      Tesekkur ederim.

      Sil
  10. Bayat ekmekleri pizza şeklinde değerlendirmek çok güzel bir fikir. Fotoğraflar bunun bir kanıtı olmuş, eline sağlık Sinemciğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zulalcim :) Sevgiler

      Sil
  11. Kaşar peynirin dahil olup da lezzetlendirmediği bir şey yok :)
    Bayat ekmekler için çok güzel tarif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum :)

      Cok tesekkurler Senaycim...

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)