Evde kalan ekmeklerinizi degerlendirmek icin ya da kahvalti da kitir kitir enfes kasar peynirli bir tat istiyorsaniz hic dusunmeden deneyin :)
Kullanilan ekmek dilimleri fark edecegi icin malzemelerde olcu belirtmedim. Sadece zeytinyagi biber salcasi karisimi hazirlarken, zeytinyagi olcusunu salcadan fazla tutarsaniz daha guzel olur.
Malzemeler
- Dilimlenmis istediginiz tur ekmek
- Sucuk ( kup kup dogranmis )
- Yesil biber ( kup dogranmis )
- Kirmizi biber ( kup dogranmis )
- Domates ( kup dogranmis )
- Siyah Zeytin ( kup dogranmis )
- Dilimlenmis Kasar Peynir
- Mozzarella ya da Beyaz Peynir ( kup dogranmis )
- Biber salcasi
- Zeytinyagi
Yapilisi
- Zeytinyagi ve biber salcasini kucuk bir kasede iyice karistirin. Ekmek dilimlerinin uzerine surun. Dilimlenmis kasar peynirlerini ekmeklerin ustune yerlestirin. En son geriye kalan malzemeleri de uzerlerine serpistirerek firin tepsisine alin ve onceden isitilmis 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)
Her şey annemin eve 2 ekmek fazla almasıyla başladı, o gün bu gündür evde bayat ekmek eksilmiyor :) tuttum bu tarifi deneyeceğim :)
YanıtlaSilGuzel hikayenizle gulumsettiniz beni :) Cok tesekkur ederim size de afiyetler olsun :)
SilHarika görünüyor bayat ekmekleri ne güzel değerlendirmişsin ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilCok sagolun, gercekten cok lezzetli oldu :)
SilOh mis gibi.
YanıtlaSilTesekkur ederim.
SilÇok lezzetli görünüyorlar, elinize sağlık. :) Değerlendirmek ve alternatif atıştırmalık açısından da iyi düşülmüş. :)
YanıtlaSilHosgeldiniz. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
SilGüzel görünüyorlar, kıtır kıtır. Bu tip şeyleri genelde yakıyorum, yakmasam da son anda yetişip kurutuyorum. Unutkanlık mı desem üşengeçlik mi bilemedim.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Belki de senden oturu degil, cok cabuk pistigi icin olabilir mi :)
SilÇoğu zaman yaptığım bi tarif. Kahvaltıda bile iyi oluyor.
YanıtlaSilEvet enfes enfes Sevdicann :)
SilElinize sağlık ben bu tarifi tuttum görünüm ve tarif müthiş sevgiler...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
Silmerhabalar. harika bir tarif önermişsiniz tebrik ederim en azından ekmek israfını önleyecek bir tarif olduğuna inanıyorum ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba :) Begenmenize cok cok sevindim, cok tesekkur ederim :)
SilSevgiler
Ben de bayatlayan ekmekleri ıslatıp un ekleyip yoğurup yapmıştım acılı ekmeğe benzer şekilde.. O nasıl bir lezzet.. Muhteşemdi.. Bayat ekmekleri atmamak gerek.. Dilim olarak hazırlamak da çok güzel tabi.. Çıtır çıtır mis gibi..
YanıtlaSilAklıma düştü şimdi.. Kahvaltıya yapayım ben de..:)
Ellerine sağlık.. Sevgiler..
Senin tarifinle de degisik geldi Nahidecim, denemem gerek :) Seninde ellerine saglik.
SilEvet bayat ekmekleri hic birsey yapamasam kizartip rondodan geciriyorum ve direk buzluga koyuyorum. Bu sekilde de kofte gibi bir cok tarifte kullanima hazir oluyor.
Tesekkur ederim Nahidecim :)
Bayat ekmekleri kızartıp yiyen bir ben miyim üşengeçlikten tabi pizza filan beni aştı ondan dedim :))) böyle gördükçe canım çok çekiyor ellerinize sağlık şuan acıktım çok bakmayayım ekrana yapışmak istemiyorum :D
YanıtlaSilYok canim yalniz degilsin cogu zaman bende o sekilde tuketiyorum :) Kizarmis ekmek de cok severim :) Bir seferde usenmeden dene derim cunku cok lezzetli :)
SilTesekkur ederim.
Bayat ekmekleri pizza şeklinde değerlendirmek çok güzel bir fikir. Fotoğraflar bunun bir kanıtı olmuş, eline sağlık Sinemciğim. :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Zulalcim :) Sevgiler
SilKaşar peynirin dahil olup da lezzetlendirmediği bir şey yok :)
YanıtlaSilBayat ekmekler için çok güzel tarif :)
Kesinlikle katiliyorum :)
SilCok tesekkurler Senaycim...
Çok güzel pratik bir tarif.
YanıtlaSil