4 Temmuz 2016 Pazartesi

MUHALLEBILI KEMALPASA TATLISI





                                       Hem serbetli, hem sutlu hem de cok hafif  :) 

                Agzinizin tadinin bozulmayacagi, huzurlu, mutlu ve de guvenli Hayirli Bayramlar dilerim...

                                              Herkesin bayrami kutlu olsun... 




Malzemeler
  • 1 paket Kemalpasa tatlisi
  • Paket uzerinde yazan miktar kadar toz seker ve su
      Muhallebi icin,
  • 5 su bardagi sut
  • Yarim cay bardagi toz seker
  • 2 corba kasigi un
  • 1 paket vanilin
  • 3 corba kasigi tepeleme nisasta
      Susleme icin, Antep fistigi, Badem veya Findik


Yapilisi
  • Kemalpasa tatlisini pakette yazan tarife gore pisirin. Sadece pisirme suresi 15-20 dakika olarak belirtilmisti, ben 3-4 dakika daha pisirdim. Tatlilari suzerek tek tek serbetten alin ve ister dikdortgen borcama veya benim yaptigim gibi 30 cm lik tart kalibina dizin.
  • Derin bir tencereye sutu, tozsekeri, unu ve nisastayi alarak karistirarak pisirin. Muhallebi kaynamaya baslayinca vanilini ekleyip tekrar karistirin ve kisik ateste 1-2 dakika daha pisirip kenara alin.
  • Sogumus olan tatlilarin uzerine sicak muhallebiyi dokun. 
  • Iyice ilindiktan sonra buzdolabinda 4-5 saat dinlendirin. Hatta 1 gun sonra daha lezzetli oldugunu soyleyebilirim :)
  • Eger tart kalibinda yaparsaniz tatli dinlendikten sonra serbetini salacaktir, artan suyunu cok dikkatli bir sekilde suzun. Tatliyi kalibin kenarlarindan siyirip servis tabagina ters cevirin ve dilediginiz gibi susleyin.

AFIYET VE DE HELAL OLSUN :)


25 yorum:

  1. Sizinde bayramınız kutlu olsun :)) Görünüş şahane ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünühor.Tarif seçimlerinizi çok seviyorum. Çeşitli yerlerdeki nokta atışı tarifleri buluyorsunuz. Bir şeyi siz yaptıysanız ve buraya yazdıysanız denemekten pişman olma ihtimali yok gibi benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, sozleriniz beni cok mutlu etti :) Umuyorum ki bundan sonra da sizi hic pisman etmem :) Paylastigim tariflerin denenmesine ayni zamanda memnun olunmasina o kadar sevindim ki, bu benim icin cok guzel bir geri donus :)
      Begenmediginiz bir tarif olursa onu da mutlaka belirtin elimden geldigince aciklik getirmeye calisirim.
      Mutlu bayramlar dilerim...

      Sil
  3. Süper görünüyor ellerinize sağlık sevgili Renkli mutfakcım.İyi bayramlar diliyorum.
    gülayinmutfagindan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim begenmenize cok sevindim :)
      Bende hayirli bayramlar dilerim :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş hem hafif hem de lezzetli tam benlik. Ellerinize sağlık. Mutlu Bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkurler :) Cok zarifsiniz. Sizlere de Mutlu Bayramlar.
      Sevgiler

      Sil
  5. Anaaammmm Renkli mutfak, ne güzel şerbetliyi hafifletmişsin öyle, çok iyi, afiyet bal şeker olsun... Kemalpaşayı dondurma ile ne yerdik öğrenciyken, ev arkadaşım kemalpaşalıydı hem tatlısı hem kestane şekeri of of offf =))anılarımla geliyorum sana =)))

    İyi bayramlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Korecim :) Ama sen simdi kestane sekeri dedin hic olmadi :( su dunyada en sevdigim tatlilardan :)) Al benden de o kadar Hem anilarimi canlandirdin hem de olsa yesem dedim oldu mu simdi ah ahhhhhh :))

      Sevgilerimle, mutlu bayramlar Korecim ;)

      Sil
  6. Bunu son zamanlarda çok görür oldum. Kemalpaşayı çok sevmem ama bu şekilde harika olmuş ekmek kadayıfı gibi...
    Çok yapılası yenilesi :)))
    Hnmmmmm :D
    Eline sağlık cnm!
    Musmutlu bayramlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetli ve pratik bir tatli olmasindan dolayi olabilir :) Muhallebi ile cok hafif ve de harika bir tat oluyor belki begenebilirsin Daginigim.
      Dogrusu bende serbetli tatli sevenlerden degilim ama bazilarini ara sira yiyorum :)
      Cok tesekkur ederim canim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  7. of of bu nasıl şey öyle. muhallebili olan her şeye bayılırım yaaa :) sana da keyifli bayramlar yaa. almanya fransayı yer benceee:) bi de keşke galler yenseee değişik olur almanya şampiyon tabii her durumdaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su muhallebili kismina katilmasam olmaz :) Tabi ben cevap yazana kadar Euro 2016 da bitti, kusuruma bakma Deep! Belki cogu insan senin gibi Almanya sampiyon olur diye bekliyodu ama biz burda yapildigi icin ve de malum sebeplerden Fransa olur diye dusunuyoduk. Neyse ki hakeden kazandi.
      Artik sira Dunya kupasinda, umarim bizde daha ilerilerde oluruz.

      Sil
  8. Geçen hafta bizim gelin yapmıştı. Sıra bende
    Eline sağlık. Tatlısız bir hayat düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelininizin de ellerine saglik :) Yaparsaniz size de simdiden afiyet olsun tam bir yaz tatlisi :)

      Sil
  9. Muhallebili Kemalpaşa tatlısını ilk kez görüyorum Sinemciğim. Tadının güzelliğini düşünemiyorum bile. Muhallebili tatlılar dolapta bekleyince daha bir güzelleşiyor. Başka tatlılardan biliyorum. Kemalpaşa tatlısında da aynı etki ortaya çıkıyor demek ki. Fırsat düşürebilirsem denemek isterim. Muhallebili tatlılara karşı fena halde zaafım var çünkü :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soylediklerinin hepsi cok dogru tespitler Zulalcim, enfes bir lezzet oluyor ayrica muhallebi tatliyi o kadar hafifletiyor ki tadina doyum olmuyor :)
      Simdiden afiyetler olsun canim, kocaman sevgiler :)

      Sil
  10. Çokm erak ediyordum bu tatlıyı. Bu tarif bana çok yardımcı olacak. Teşekkürler.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık sevgili Renkli Mutfakcım bende çok severim kemalpaşa tatlısını hele muhallebiyle birleşince harika oluyor süper olmuş süper...Sevgiler canım.
    gülayinmutfagindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, begenmenize cok sevindim :)
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)