20 Temmuz 2016 Çarşamba

MANTI







Malzemeler

      Hamur icin,
  • 3 su bardagi un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 corba kasigi zeytinyagi
  • 4 corba kasigi su
      Harc icin,
  • 250 gr kiyma
  • 1 cay kasigi tuz
  • Yarim cay kasigi karabiber
  • 1 adet orta boy sogan
      Kaynatmak icin,
  • 3 lt su
  • 1cay kasigi tuz
      Sarimsakli Yogurt icin,
  • 150-200 gr yogurt 
  • 2 dis sarimsak
  • Tuz
      Sos icin,
  • Tereyagi
  • Kirmizi toz biber 
      Uzerine serpmek icin, Pulbiber ve Nane

Yapilisi
  • Unu genis bir kaba alarak ortasini havuz gibi acin. Icine siviyagi, yumurtayi, tuzu ve suyu ilave edin. Elinizle karistirarak sertce bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Hamurun ustunu bir bezle ortup yarim saat dinlendirin. 
  • Ic harci icin, kuru sogani incecik rendeleyin. Butun malzemeleri kiymaya ekleyerek iyice yogurun. Hamuru hazirlayana kadar buzdolabinda bekletebilirsiniz.
  • Hamuru iki esit parcaya ayirip birinin ustunu tekrar ortun.Tezgahi unlayarak hamuru oklava yardimi ile 3 mm inceliginde acin. Daha sonra uzun seritler kesin. Seritleri de enine keserek minik kare hamurlar elde edin.
  • Karelerin ortasina bir fiske kiyma koyup, once karsilikli iki kenari sonra diger iki kenari ortaya dogru iterek birlestirin. Kaynarken acilmamasi icin hamurun iyice yapismasina dikkat edin. Hazirladiginiz mantilari hafif unlanmis tepsiye dizin.
  • Kaynamis tuzlu suya mantilari atip yapismamasi icin 1-2 kere yavasca karistirin. Kaynadiktan 10-15 dk sonra mantilar su yuzeyine cikmaya baslayinca pismis demektir. Mantilari suzerek servis tabagina alin.
  • Uzerine sarimsakli yogurt ve de tereyaginda kizdirilmis biber ilave edin. 
  • Dilerseniz pul biber ve Kuru nane ile susleyerek servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN VE DE HELAL OLSUN...


NOT : Mantilariniz fazla gelirse kuruttuktan sonra dondurucaya atabilirsiniz.



22 yorum:

  1. ay çok severim tereyağlı sarımsaklı vallahi canım çekti :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi..Ellerine saglik Sinemcigim...Mutfagimizin olmazsa olmazlarindan ..Biz genelde tek basina yeriz..Yanina birsey istemez.son zamanlarda sadece bizimkiler icin yapiyorum.1-2 kasik artandan aliyorum :) doyurucu,vitaminli baslibasina saglikli bir ögün.Nefis. gözüküyor.Bende buzluga eksra yapip koyuyorum,cok kurtarici oluyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim ablacim. Aynen bizde tek basina yiyoruz :) 1-2 kasik da nefsi koreltir ablacim iyi yapiyorsun :) Ben manti gorunce dayanamayanlardanim :))
      Kocaman sevgiler ablacim...

      Sil
  3. Ellerinize sağlık :) Mantı sevilmez mi bol yoğurtlu enfes :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Sevilir sevilir hem de nasil sevilir :)
      Sevgiler Gozde...

      Sil
  4. çok severim hele bir de bu el açması nefistir yani .-))

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim yemeklerden ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. annemde yapar çok güzel yapar canım çekti şimdi yakın bir sürede yapalım bari :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo... Anne elinden daha da bir enfes olur benim de canim onu cekti simdi :) Annenizin de ellerine saglik simdiden afiyetler olsun :)
      Tesekkur ederim

      Sil
  7. Ne kadar düzgün açıp kesmişsiniz...biz fazla gelince direkt dondurucuya koyuyoruz yani kurutmadan...sonrasında kaynar yağlı suya atınca açılıyor yapışmıyorlar birbirlerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Kurutmadan atmak daha pratik tabi, madem denemissiniz bir dahakine bende oyle yaparim. Ne de olsa pratiklik ilk secenegimiz :)

      Sil
  8. Anaaaaaaammmm renkli mutfak yine sergilemiş hünerlerini, of of off mis mis, ellerine emeğine sağlık ki!
    Şu an olsa ne güzel yerdim, gidip yapasım bile geldi yahu! Görseller bitirdi ama yemiş kadar olmadım, neden ki? =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim Fenomen :) Senden bunlari duymak cok mutluluk verici, begenmene cok sevindim :)
      Demek ki fotolar yeterli gelmemis bak simdi zayif kaldigimi dusundum, foto isini daha da mi gelistirsem soyle eve kadar ulastiran bir formul bulsam =))
      Sevgiler Fenomen :)

      Sil
  9. Az önce yedik ama eminim sizin ellerinizle açtığınız daha lezzzetlidir ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun :) Cok tesekkurler, eksik olmayin.

      Sil
  10. En altta mantıların tepsiye dizili olduğu fotoğraf çok güzel görünüyor. Sanat eseri gibi olmuş. :) Mantı açmak vakit ister. İki kere tebrik ediyorum. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zulalcim, begenmene cok sevindim :) Vakit konusunu hic soyleme canim, zaman dar olunca mecburen hizli olmayi da ogreniyorsun :) Bir de evde yapilmis gibisi olmayinca eeee...sartlar zorlanabiliyor :)
      Sevgiler Zulalcim.

      Sil
  11. şu hayatta en sevdiklerim arasında ilk beşte bu :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)