Birkaç gün aradan sonra tekrar merhabalar. Bugün bir cheesecake denemek istedim ve ilk cheesecake mi yapmış oldum. Önce zor olduğunu düşünüyodum ama gayet basit oldu...
Malzemeler
- 3 paket kremalı bisküvi
- 2 paket labne peynir
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 vanilya
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 paket krema
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 kupa vişne suyu
- 1 kaşık mısır nişastası
- 2 kaşık şeker
- 300 gr vişne
Yapılışı
- Bisküvileri rondodan geçirip (kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt döşeyip) bastırın,sıkıştırarak döşeyin. Kalıbı deepfreeze de bekletin.
- Labne peyniri ile şekeri mikserle çırpın ve vanilyayı ekleyin.
- Yumurtaları teker teker ekleyip,karıştırın.
- Unu ekleyip,çırpmaya devam edin ve en son kremaları karışıma ilave edin.
- Harcı deepfreeze de beklettiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve önce 250 derecede fırın telinizi en üste koyup 10 dakika üstünü kızartın.
- 95 dereceye düşürüp 40-45 dakika daha pişirin.
- Fırının kapağını açıp soğutun
- Vişne suyu,mısır nişastası,şekeri pişirerek vişneleri ekleyin.
- Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine sosunu sürelim.
Her zamanki gibi afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)