15 Şubat 2009 Pazar

VİŞNELİ CHEESECAKE


Birkaç gün aradan sonra tekrar merhabalar. Bugün bir cheesecake denemek istedim ve ilk cheesecake mi yapmış oldum. Önce zor olduğunu düşünüyodum ama gayet basit oldu...

Malzemeler
  • 3 paket kremalı bisküvi
  • 2 paket labne peynir
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 vanilya
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 kupa vişne suyu
  • 1 kaşık mısır nişastası
  • 2 kaşık şeker
  • 300 gr vişne
Yapılışı
  • Bisküvileri rondodan geçirip (kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt döşeyip) bastırın,sıkıştırarak döşeyin. Kalıbı deepfreeze de bekletin.
  • Labne peyniri ile şekeri mikserle çırpın ve vanilyayı ekleyin.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip,karıştırın.
  • Unu ekleyip,çırpmaya devam edin ve en son kremaları karışıma ilave edin.
  • Harcı deepfreeze de beklettiğiniz bisküvilerin üzerine dökün ve önce 250 derecede fırın telinizi en üste koyup 10 dakika üstünü kızartın.
  • 95 dereceye düşürüp 40-45 dakika daha pişirin.
  • Fırının kapağını açıp soğutun
  • Vişne suyu,mısır nişastası,şekeri pişirerek vişneleri ekleyin.
  • Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine sosunu sürelim.
Her zamanki gibi afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)