19 Mart 2009 Perşembe

BİNBİR ÇEŞİT MİNİK KEKLER





Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • pekmez, ceviz, tarçın, kuru üzüm, havuç
  • İsteğinize göre damla çikolata
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Karışıma sıvıyağ ekleyip tekrar karıştırın. Arkasından sütü ilave edip unu eleyerek içine katın,en son kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  2. Bu karışımı küçük bir kaba dökün ve kabın içine istediğiniz kek malzemesini ekleyin. Melekçiğimin tarifini aynen yazıyorum, arkadaşım ilk önce pekmez ve ceviz karıştırarak yapmış. Muffin kalıplarını yağlayarak 1 ya da 1.5 yemek kaşığı harçtan dökün.
  3. 2. ci karışım için; yine malzemenin bir kısmını küçük bir kaba döküp,tarçın ve kuru üzüm koyup karıştırın. yağlanmış kalıplara aktarın.
  4. 3.cü karışım için; aynı şekilde kabın içine kek hamurundan döküp,rendenin küçük gözüyle rendelenen havucu ve tarçını ekleyin. Muffin kalıplarına dökün.
  5. 4.cü karışım içinde yine kek hamurundan alıp, kakao ve fındık karıştırıp yağlanmış kalıba dökün.
  6. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
AFIYET OLSUN...

Arkadaşım sonradan aklına gelen malzemeyle de bir deneme yapmış ve muhteşem olmuş. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kalan malzemeyi sade olarak kalıplara dökün. Yalnız kek hamurunu kalıplara dökerken yarısına gelindiğinde kekin ortasına bitter çikolata koyup, üzerine de bolca damla çikolata ekleyin. Çikolata eriyerek enfes bir tat vermiş mutlaka denemeniz tavsiye ediliyor.  Ayrıca bunu ISLAK KEK yaparak da tercih edebilirsiniz.

Onun da tarifini belirtmek isterim. Kalıpları yine yağlayıp, keki 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Süt, şeker, kakao ve yarım paket çikolatayı bir tencerede bir taşım kaynatın ve pişen kekin üzerine dökün. İsteğe göre kalıptan çıkardıktan sonra birer kaşık krem şanti ile süsleyip, tatlı niyetine servis yapılabilir. Tadı ve görünüşü süper... Bu tarifle bir kek hamuru ile binbir çeşit kek yapılabiliyor. Benim çok hoşuma gitti,bunu ben uydurdum... :) Kekin iç malzemeleri artık sizin hayal gücünüze kalmış...Bol kekli günler....

Afiyet Olsuuun....

1 yorum:

  1. MErhaba canım,
    Gördüğün gibi yorum oluşturulmasını zaten yapmışsın ; tavsiyem diğer blogları dolaşıp yorum bırakman..Yani bir nevi "bakın ben de varım'" demen, kendini varlığını göstermen ...Zamanla daha bir alışırsın..
    KAtegori soruna gelince..Blogspotun oluşumu blogcudan farklı, o yüzden bildiğim kadar açıklamaya çalışayım sana..Tariflerini eklerken yazı ekle bölümünde alt tarafta etiketler diye bir bölüm var, oraya oluşturmak istediğin kategori isimlerini yazarsan bir kaTEGORİ OLUŞTURABİLİRSİN..yani oluştur dedin, resim ekledin, yazını yazdın alt kısımda, bir boşluk var, diyelim ki kek tarifi verdin; o boşluğa kekler ya da tatlı hamurişleri yazarsın; veya börek ekledin börekler ya da tuzlu hamurişleri yazarsın böylelikle listelenir..
    diğer bir yol ise flash kategori eklemek ama o birazcık karışık böyle daha kolay halledersin bence..
    Sorun olursa sormaktan çekinme, elimden geldiğince yardımcı olurum..
    Blogspotta, ayarlar bölümü vardır bir de; oradan yorum ayarlarıyla istediğin gibi oynayabilirsin..-onaylama şartı getir mesela, çirkin yorumları silersin örneğin----
    sevgilerimle:)
    onayladığında,

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)