29 Mart 2009 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ ELMALI KURABİYE

Malzemeler
  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında beklemiş veya mikro dalga fırında biraz ısıtabilirsiniz.)
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
iç malzemesi için; 3 adet elma, bir tatlı kaşığı tarçın, isteğe göre hindistan cevizi miktarı size kalmış...
Yapılışı
  1. Önce iç harç için, elmaları rendeleyerek ocağa koyun. İçine yarım su bardağı şeker koyup 7-8 dk pişirin,suyunu çekip biraz koyulaşınca tarçını ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için, un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp iyice özdeşleştirin arkasından üzerine eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olmalıdır. Eğer un az gelirse azar azar ilave edebilirsiniz.
  3. İstediğiniz şekilde şekil verip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ben yuvarlak yapıp,kapattım.
  4. 165 derece 25 dk pişirin.
  5. Üzerine pudra şeker serperek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)