20 Mart 2009 Cuma

PASTANE POĞAÇASI


Malzemeler
  • 1 kg un
  • 50 gr toz şeker
  • 25 gr tuz
  • 25 gr maya
  • 600 gr margarin ya da tereyağ
  • 250 ml süt
  • 3 yumurta
  • peynir, patates, sucuk, sosis, kırmızıbiber, kekik
  • susam, çörekotu
Yapılışı
  1. Unu eleyerek geniş bir kaba alın. Oda sıcaklığında beklemiş olan yağ ve yumurtayı ekleyip arkasından tuz, toz şeker, mayayı ve sütü ilave edip karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamur iyice yoğurulduktan sonra bekletilmeden hemen içine istenilen iç malzemeleri konulup, şekil verilerek tepsiye dizilir ve buzdolabına konur. 1 gün buzdolabında bekletilip ertesi gün fırına vermeden 1 saat önce dolaptan çıkarılır ve dışarda bekletilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe bağlı çörekotu,kırmızıbiber veya susam dökülür.
  4. Fırına koyulduğunda yaklaşık 3 dakika fırın kapağı açık olarak bekletilmeli sonra kapatılmalıdır.
  5. 150/160 derece fırında 15-20 dk pişirin.
Akşamdan hazırlanan poğaçaları sabah kahvaltıda sıcak sıcak ikram etmek,bu poğaçaların en sevdiğim yanıdır...Ayrıca tarif pastanede çalışan arkadaşımın annesinden kendisine çok teşekkürler....

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)