7 Nisan 2009 Salı

ÇİKOLATALI VE ARMUTLU KEK


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 200 gr. margarin ya da tereyağ
  • 200 gr. un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 175 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr. ince çekilmiş fındık
  • 100 gr. damla çikolata
  • 4-5 adet orta boy armut
  • üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı
  1. Oda sıcaklığındaki margarin, şeker, vanilya ve tuzu birbirine yedirerek mikser ile çırpın.
  2. Yumurtaları tek tek ekleyip, her bir yumurtayı iyice yedirdikten sonra diğer yumurtaya geçin.
  3. Bütün yumurtaları ekledikten sonra elenmiş un, kabartma tozu, fındık ve damla çikolatayı karışıma ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla birbirine yedirdikten sonra yağlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba yayın.
  4. Bu sırada fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  5. Armutları soyarak dörde bölüp, iri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kek hamurunun üzerine yerleştirin.
  6. Isınmış olan fırında 50 dk. pişirin.
  7. Kek pişince ılıtıp kalıptan çıkarın.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Bu tarifi dün bloklarda dolaşırken gördüm ve çok hoşuma gitti. Tarifi www.eyas-cookies.blogspottan aldım. Kendilerine burdan da teşekkür ediyorum. Bende hemen denemek istedim. Gerçekten de görüntüsü kadar tadı da süper oldu, herkese tavsiye ederim. Ben biraz bol fındıklı sevdiğim için için fındığını daha fazla kullandım. Armut konusunda da deveci armut kullandım, diğer armutlar nasıl olur bilemiyorum. Artık size kalmış... :)




1 yorum:

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)