18 Nisan 2009 Cumartesi

MARMELATLI KURABİYE



Malzemeler
  • 1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
  • 3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu
  • 1 yumurta sarısı
  • Aldığı kadar un
  • Marmelat ( kayısı-çilek)
Yapılışı
  1. Margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi, yumurta sarısını karıştırıp arkasından elenmiş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlak şekil vererek ortasını oyun.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Yalnız tam pişmesine yakın kurabiyeler oyuk yerlerini kaybedeceklerinden o sırada tekrardan belirginlik vermeniz gerekiyor.
  4. Fırından çıkardıktan sonra da marmelat koyup en son pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN...

Bu kurabiyeyi isteğinize göre dışını yumurta akına bulayıp, fındık ile donatabilirsiniz. Her zaman tercih ettiğim kurabiyelerdendir.

1 yorum:

  1. Sinem ciğim
    kurabiyeler harika tek kelimeyle afiyet olsun hepinize..Biliyorum süper şeyler gelecek senden..:)) Ellerine sağlık canımcım öpüyorum çok sevgiler:))))iyi pazarlar

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)